פיתה על מחבת מקמח כוסמת וקמח שקדים
מאת: אורלי גרובר, ZEBARIE
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים
- 1 כוס קמח כוסמת ירוקה (אפשר לטחון לבד בבית)
- 1/2 כוס שקדים טחונים (גם אפשר לטחון לבד בבית)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- בערך 1 כוס מים
- גרגרי קצח או כוסברה שלמים לפיזור על פיתות האפויות
אופן ההכנה
לערבב את החומרים היבשים, מלבד אבקת האפייה.
להוסיף מים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת בלילה בסמיכות של יוגורט סמיך (כמו יוגורט יווני). אם צריף הוסיפו מעט מים.
להוסיף את אבקת האפייה ולערבב היטב.
לחמם במחבת שמן קוקוס (אפשר גם חמאה) ולטגן פעם פיתה אחת – כמו פנקייק שמנמן. המחבת צריכה להיות חמה מאוד לפני שיוצקים את הבלילה.
לגירסה האפוייה
יוצקים 2 כפות מהבלילה על גבי נייר אפייה. הבלילה מתפזרת לצורת פיתה. מפזרים מעל גרגרי קצח או כוסברה.
אופים כ-25 דקות בחום של 200 מעלות צלזיוס. אופים עד שהפיתה מעט קשה למגע.
אורלי גרובר, ZEBARIE