עוגת פרג ללא קמח
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
הרכיבים ל-12 מנות
- 5 ביצים
- 350 גרם פרג טחון טרי
- חצי כוס סילאן או נקטר קוקוס
- 5 כפות רסק תפוחי עץ (אפשר לגרר ביד)
- 4 כפות שקדים טחונים עד למרקם של קמח
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית טבעית
- 200 מ"ל (1 גביע) יוגורט עיזים טבעי 3% או 200 מ"ל קרם קוקוס
אופן ההכנה
1. מקציפים ביצים לא מופרדות עם הסילאן או נקטר הקוקוס במשך 10 (!) דקות.
2. מוסיפים בעדינות ובהדרגה את יתר החומרים ומערבבים לאט.
3. שמים בשתי תבניות מאורכות קטנות.
4. אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה.
לשידרוג (הטעם) ניתן להוסיף כוס שוקולד צ'יפס בסוף ההכנה, לפני שמניחים בתבנית. אני אוהבת "להכין" לבד את השוקולד צ'יפס על ידי קיצוץ שוקולד מריר 70% לחתיכות קטנטנות.
אפשר לצפות בקרם שוקולד מהיר שמכינים מרבע כוס שמן קוקוס + רבע כוס מייפל + רבע כוס קקאו. מערבבים היטב ומצפים את העוגה.