סלט ירקות עם פולי סויה מאודים
מאת: מעיין צח, סטודיו פשוט יוגה
זמן קריאה: < 1 דקה
מן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה
מצרכים:
1/4 כוס פולי סויה
כ 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 פלפל רמירו אדום חתוך לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
חופן עלי בייבי חתוכים קטן
1 גזר מגורד
1 מלפפון חתוך לקוביות
זיתים מגולענים וחתוכים לפי הטעם – אופציונלי
כף זרעי פשתן/זרעי צ'יה טחונים במטחנת קפה – אופציונלי, מוסיף לסלט ערכים גבוהים של אומגה 3.
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
משרים את פולי הסויה בקערה מלאה במים לפחות למשך הלילה. מאדים אותם בכלי אידוי כשעה, עד שהם רכים ונותנים להם להתקרר.
בזמן שפולי הסויה מתקררים לטמפרטורת החדר (כדי שלא יגרמו לחימום הירקות), חותכים את הירקות לסלט.
מוסיפים לירקות את פולי הסויה, זרעי הפשתן/צ'יה, שמן זית ולימון לפי הטעם, מערבבים ומגישים.