חטיפי טופו מבושלים 5 דקות בתה ירוק עם רוטב קוריאני
חטיפי טופו מבושלים 5 דקות בתה ירוק עם רוטב קוריאני
מנה מהירה ביותר להכנה, שאפשר להגיש על תקן נשנוש וגם כמנה עיקרית בתוספת סלטים למיניהם. מומלץ לאכול חמים או בטמפרטורת החדר.
המצרכים עבור עד 6 מנות (כמתאבן):
לרוטב:
1 קובייה טופו (כ-350 גרם)
3 שקיות תה ירוק
מים לכסות
2בצלים ירוקים, חצויים לאורך וקצוצים דק
1 כף מיץ לימון
רבע כוס רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
½ כפית שום כתוש
¼ כפית פתיתי צ'ילי (לא חובה, אך רצוי)
קורט זרעי שומשום
אופן ההכנה:
1. שמים את שקיקי התה (ללא החוט והתווית) וקוביית הטופו בסיר קטן ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב בצנצנת עם מכסה ומנערים. יוצקים את הרוטב לקערית קטנה.
3. מסננים את קוביית הטופו ומסלקים את שקיקי התה (אפשר להשתמש בעלי התה בפנים כדשן לצמחים)
4. חוצים את הקובייה לאורכה ופורסים לפרוסות ברוחב 1– ½ 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על צלחת הגשה, כך שקצותיהן חופפות. באמצעות כפית, מזלפים מהרוטב על הטופו. מגישים מיד