אורז בסמטי מתובל עם "הפתעות"
מאת: דנית אליאב, מטפלת ברפואה איורוודית
זמן קריאה: < 1 דקה
אורז בסמטי מתובל עם "הפתעות"
חומרים
1 כוס אורז בסמטי מסוג משובח
2/3 כוס צימוקים
1/2 2 כפות גי
4 כפות אגוזי קשיו לא קלויים
תבלינים: 1 כפית זנגויל,1/3 כפית מוסקט, 1/3כפית הל ו 1/3 כפית קינמון.
2 כוסות מים
אופן ההכנה
יש לשטוף את האורז.
לטגן קלות את הקשיו, לאחר כדקה יש להוסיף את הצימוקים והתבלינים לטיגון קל נוסף. להוסיף את האורז השטוף ולהמשיך בעוד טיגון קל תוך כדי ערבוב.
להוסיף את המים ומלח לפי הטעם, להביא לרתיחה, להנמיך את האש לדרגה נמוכה, לכסות את הסיר במכסה ולבשל עד שהאורז רך (כ- 20 דק').
אופציה נוספת להכנה: לבשל את האורז עם התבלינים והמלח לחוד (עם מעט גי). לטגן לחוד את הצימוקים והקשיו בגי. ואז לשפוך את הקשיו והצימוקים על גבי האורז המוכן.