מלבי תות
מאת: ד"ר יוסי שבח, נטורופת והרבליסט, מייסד ומנהל המרכז הישראלי לתזונה פונקציונלית ונטורופתיה
זמן קריאה: < 1 דקה
מלבי תות
רכיבים ל – 2 מנות
– 1/2 כוס קמח תירס
– 2 כוסות מים או "חלב" סויה
– 2 ספלי תות שדה
– 1/2 ספל "חלב" סויה ללא תוספת סוכר
– 4 תמרים קטנים ומעט צימוקים (אפשרות המתקה)
– 2 כפיות פתיתי קוקוס (אפשרות תיבול)
– תמצית וניל טבעית (אפשרות תיבול)
אופן ההכנה
שלב ראשון
– הניחו בבלנדר את התותים ואת חלב סויה וערבלו לשייק קצפי
שלב שני
– הניחו על אש קטנה את המים ואת קמח התירס ובחשו עד היווצרות מרקם דייסתי (ללא שארית מים)
– צקו את הדייסה לקעריות, פזרו את פתיתי הקוקוס וצקו מעל את שייק התותים (1 – 1.5 מצקות לצלוחית)
– להמתקה, ניתן להוסיף מעל, 1 – 2 תמרים קצוצים או מספר צימוקים.