מרק אספרגוס
מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
1 ק"ג אספרגוס
1 ראש בצל קצוץ (רצוי סגול)
2-3 שיני שום קצוצות לפיסות קטנות
1 תפו"א חתוכים לקוביות
200 גרם טופו רך
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן לטעם
פלפל שחור לטעם
אופן ההכנה:
לאדות את הבצל עם השמן עד להזהבה, להוסיף את השום למשך דקה ואת תפוחי האדמה לכמה דקות נוספות. להוסיף 5 כוסות מים ולבשל עד לריכוך תפוחי – האדמה. להוסיף את האספרגוס ולהמשיך לבשל 5 דקות נוספות. לערבל בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת מרקם חלק להוסיף את הטופו ולהמשיך לערבל עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. להחזיר לסיר הבישול ולהביא לרתיחה לתבל ולכבות את הלהבה.