דובשניות ב-9 דקות
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מייפל אמיתי או סילאן
כפית קינמון טחון
כוס קוואקר עדין
חצי כוס קמח חיטה מלא
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים טחינה ומייפל/סילאן, מוסיפים קוואקר, קמח וקינמון
מערבבים היטב לבלילה אחידה. בשלב מסוים נעשה קצת קשה לערבב עם כף, אז תרגישו חופשי לערבב עם הידיים (אני עוטפת את הידיים בשקיות סנדוויצ’ מתכלות)
יוצרים עוגיות עם הידיים או (כמוני) עם מכשיר פלאפל ומניחים בתבנית על נייר אפייה. רצוי להשאיר קצת רווח בין אחת לשנייה, כי הן מתנפחות באפייה. מכניסים לתנור ל-9 דקות בדיוק, אחרת הן מתייבשות והופכות לאבן.