LiveWell_Fly
Bari15_Fly

לביבות בטטה ברוטב מקדמיה

מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

לביבות בטטה ברוטב מקדמיה

הנה מתכון ללביבות חגיגיות, ללא טיגון בשמן עמוק, ללא ביצים וללא קמח לבן  ובכל זאת  עסיסיות, פריכות  וערבות לחיך.

 
חומרים: 6- 4 מנות
3 תפוחי אדמה קלופים ומגורדים בפומפייה
1 בצל קצוץ דק (רצוי סגול)
1כף גדושה קמח כוסמין מלא אורגני
פלפל אנגלי לטעם
פלפל שחור לטעם
מלח ים אנטלנטי או מלח מן ההימליה

 

אופן ההכנה:
• מניחים את תפוחי האדמה במסננת ומהדקים היטב במטרה להגיר את הנוזלים. ( אפשרות אחרת להכניס לשקית בד ולסחוט היטב)
• מערביבים את תפוחי האדמה, הבצל, הקמח והתבלינים
• יוצרים צורה של לביבה ( שטוחה ודקה) ומניחים בתבנית אפיה משומנת
• אופים בגריל, כאשר צד אחד זהוב (כעבור 5-10 דקות) להפוך לצד השני

לחילופין, ניתן לצלות את הלביבות על מצלית.

 

רוטב אגוזי מקדמיה

11/4 כוס מים מטוהרים
כוס אגוזי מקדמיה
כף מיץ לימון סחוט
2 כפיות רוטב סויה
11/2 כפיות שום, כתוש
1/2 כפית חומץ תפוחים
11/2 כפית שמרי בירה
מלח ופלפל שחור לטעם
מערבלים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק

 

לצקת כף על גבי הלביבה ולהתענג

 

 

 

נירה שניידר יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן. Nira8910@yahoo.com

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו