לביבות כרישה, בטטה וסלק
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
כרישה בינונית – רק החלק הלבן, חתוך לחצאי פרוסות
סלק מגורד
בטטה מגורדת
2 כפות פירורי לחם כוסמין אורגניים ללא תוספים
3 כפות קווקר עדין
2 כפות טחינה גולמית
מלח פלפל ומעט צ'ילי
כף שמן זית לכרישה + כף שמן למריחה
הכנה:
מאדים את הכרישה בכף שמן זית עד להזהבה (אש בינונית סיר מכוסה. מדי פעם להוסיף מים לפי הצורך).
מערבבים הכל יחד. טוחנים עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים שמן מלמעלה (כף שמן מספיקה לכל הכמות).
אופים כ-40 דקות או עד שהלביבות משחימות.
הופכים את הלביבות ואופים עוד 10 דקות להשחמה משני הצדדים