Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

מרק פטריות שיטאקי

מאת: מעיין שליבו, נטורופטית ומטפלת הוליסטית
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

פטריות השיטאקי הן פטריות יפניות המגיעות לרוב בצורה מיובשת באריזת ואקום, לפני הבישול יש להשרות אותן בקערה עם מים לכמה שעות ואפילו למשך הלילה.

לאחר ההשריה, סוחטים את הפטרייה היטב מנוזלים. סוחטים היישר לקערה כדי לשמור על כל טיפה! המים בהם השרנו את הפטריות הם המים איתם נכין את  המרק.

מצרכים:


חבילת פטריות שיטאקי
1 בצל גדול פרוס לחצאי עיגולים
2 גזרים חתוכים לגיעולים דקים
8-12 פטריות שמפניון פרוסות
3-5 שיני שום פרוס
רבע כרוב ירוק
חבילת נבטים סיניים (העבים)
המים שבהם השרנו את הפרטיות (ונוספים לפי הצורך)
תבלינים: מלח ופלפל


הכנה:


פורסים את הפטריות לפרוסות דקות ומקפיצים קלות בסיר עם מעט שמן זית. מניחים בכלי בצד.

מקפיצים קלות פרוסות של בצל, עיגולים של גזר, פיטריות שמפיניון, פרוסות שום ורבע כרוב ירוק.

מכניסים לסיר את כל המים ששימשו להשריית הפטריות (מוסיפים עוד אם צריך) מכניסים פנימה את פטריות השיטאקי ויתר הירקות.

מוסיפים לסיר חבילת נבטים סיניים שטופים ומתבלים במלח ופלפל.

מבשלים כחצי שעה לאחר רתיחה.

 אפשר להוסיף אטריות אורז דקות בעת ההגשה (לא כדאי להכניס את האטריות למרק כי הן יתפרקו ויסמיכו אותו)

 

לאתר של מעיין

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו