לחם כוסמין ביתי
מאת: לימור עברון גילת, מטפלת משפחתית ומנחת קבוצות הרזיה
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים הדרושים:
500 גר' קמח כוסמין מלא או שילוב של מלא ולבן (למפונקים)
כף שמרית
2 כפות סילאן
כפית מלח
כף שמן זית
380 מל' מים חמימים
אופן ההכנה:
לשים היטב, מתפיחים כ-40 דקות, שוב לשים ושוב מתפיחים לשעה.
לאחר העיבוד בפעם השנייה, עוטפים את הבצק בשמן זית.
מניחים בתבנית לחם, מחממים תנור ל-250 מעלות, מורידים ל-200 ואז מכניסים את התבנית ול-10 דקות מניחים לה בחום גבוה ואז מנמיכים ל-180 מעלות לעוד כחצי שעה או עד שמשחים.