LiveWell_Fly
Bari15_Fly

מתכון לחביתיות פלאפל

מאת: יפתח לחם
זמן קריאה: < 1 דקה
עוד לא פגשתם פטנט פלאפל כזה - מומלץ לאכול טרי ולהגיש עם רסק עגבניות, טחינה, פסטו/סחוג, ירקות, חמוצים, וכל מה שאוהבים

חביתיות פלאפל, צילום: יפתח לחם

Bari15_In

8-10 חביתיות במחבת קוטר 18
1 כוס קמח חומוס קלוי (גונדי)

1/3 קמח אורז מלא דק

11/4 כוס מים

לטרוף ולהשרות 1/2 שעה לפחות

 

2/3 כוס קשיו שרוי (שעתיים לפחות) מסונן

2/3 כוס מים רעננים

לטחון בבלנדר לעיסה חלקה

 

1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

2 שיני שום כתושות

21/2 כפיות זרעי כוסברה כתושים

11/4 כפיות כמון כתוש

קורט קינמון

11/2 כפיות מלח הימלאיה דק

1 כפית אבקת אפיה אורגנית

1/4 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה

לטרוף את בלילת החומוס ומחית הקשיו, להוסיף את יתרת החומרים ולערבב היטב. לחמם מחבת נונסטיק ולשמן בטית שמן ולמרוח בעזרת נייר סופג לצקת מן הבלילה ולכסות את המחבת, כאשר הצד העליון יבש, להעביר לצלחת ולכסות במגבת ולצקת ללא שימון נוסף את החביתייה הבאה.

לאכול טרי- מומלץ, להגיש עם רסק עגבניות, טחינה, פסטו/סחוג, ירקות, חמוצים, וכל מה שאוהבים עם פלאפל.

לבריאות ולשמחה,

יפתח לחם

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו