LiveWell_Fly
Bari15_Fly

מרק כתום ועדשים אדומות

מאת: קייל – מטבח טבעוני ביתי
זמן קריאה: < 1 דקה
מרק ביתי מפנק ומנחם שכדאי להינות ממנו במעט הימים הקרירים שעוד נותרו לנו

צילום: pixabay

Bari15_In

המצרכים

חצי קילו עדשים אדומות
1 בטטה בינונית – קלופה וחתוכה ל-4
1 דלורית בינונית – קלופה וחתוכה ל-4
כמה ריבועי דלעת קלופה
5 גזרים בינוניים קלופים ושלמים
תערובת תבלינים

מערבבים בקערית:

3 כפיות מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור טחון דק
1 כפית פלפל אנגלי
2 כפיות גדושות זרעי כוסברה טחונים
2-3 כפות שמן זית
מומלץ לקנות את התבלינים בחנות תבלינים. אנחנו ממליצים על החנות תבלינים בתחנה המרכזית בהרצליה – הכל טרי וטחון במקום.

אופן ההכנה

משרים את העדשים כחצי שעה. ושוטפים היטב.
מרתיחים כליטר וחצי מים, כשהמים רותחים מכניסים את העדשים לסיר ללא מכסה, מחכים עד לרתיחה, ומיד שוטפים במים קרים ומסננים.
מכניסים לתוך סיר גדול את כל הירקות (שימו לב שהירקות חתוכים ממש לחתיכות גדולות, כמעט שלמים), העדשים האדומות, ומים עד גובה הירקות. מרתיחים ומעבירים לאש נמוכה. משאירים על אש נמוכה כשעה ומוסיפים מים במידת הצורך.
לאחר שעה מוסיפים את התבלינים, שמן זית, ונותנים למרק להתבשל עם התבלינים עוד כ-15 דקות.
טוחנים הכל בבלנדר מוט, מוזגים לקעריות מרק ומגישים לשולחן.

קייל – מטבח טבעוני ביתי

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו