קציצות סלק ועדשים ירוקות
המרכיבים לכ-20 קציצות
- 1 סלק גדול
- 10 גבעולי סלק עם עלים – ולהפריד עלים מגבעולים. אם קשה להשיג אפשר להחליף ב-5 עלי מנגולד עם עלים
- 10 גבעולי סלרי עם עלים – להפריד עלים מגבעולים
- כ-1/3 חבילה פטרוזיליה
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות פשתן טחון
- 2 כפות קמח חומוס
- 2 פרוסת לחם (עדיף לחם שאור) או 6 כפות פירורי לחם, או 6 כפות פירורי לחם ללא גלוטן
- 2 כוסות נבטוטי עדשים ירוקות
לרוטב
- מעט שמן זית
- כפית כמון טחון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות ג'ינג'ר מגורר קטן
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות לימון סחוט
- 2 כפיות ממתיק סוכר קנים/אגבה/מולסה
- 1-2 כוסות מים (לדלל על-פי הטעם)
אופן ההכנה
לשים בקערה: גבעולי סלרי וגבעולי סלק חתוכים, נבטוטי עדשים ירוקות ופירורי לחם. בעזרת בלנדר מוט הופכים את התערובת לעיסה אחידה. אפשר גם בבלנדר גדול.
בקערה נפרדת: קוצצים עלי סלק, עלי סלרי, פטרוזיליה, מגררים סלק במגררת גדולה, מערבבים ומוסיפים לעלים – מלח, פלפל שחור, שמן זית, פשתן טחון, קמח חומוס.
מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את עיסת העדשים ולשים היטב לתערובת אחידה.
מצננים במקרר חצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את התערובת המצוננת, מגלגלים את הקציצות לקוטר של 3-4 ס"מ, ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. רצוי להשתמש בנייר אפייה טבעי. אופים בתנור (עדיף בטורבו) 15-20 דקות או עד שמתחיל להשחים מלמעלה.
מוציאים מהתנור ונותנים לקציצות להתקרר 20 דקות.
הכנת הרוטב
מוסיפים למחבת קטנה לפי הסדר: שמן זית, מלח, כמון טחון, פלפל שחור, חצי כוס מים, ג'ינג'ר מגורר קטן, רכז רימונים, לימון סחוט, ממתיק, להביא לרתיחה, לדלל עם 1-2 כוסות מים לפי הטעם.
להגשה
מחממים את הרוטב במחבת, וכשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות.
בעזרת כף שופכים מהרוטב על הקציצות תוך כדי בישול על-מנת שהרוטב ייספג.
לאחר כ-2 דקות מעבירים את הקציצות לצלחת הגשה ואת הרוטב לקערית נפרדת ומגישים.