דלעת ערמונים ממולאת בכל טוב
המרכיבים לדלעת הממולאת
4 דלעות ערמונים קטנות, חתוכות לחצאים ונקיות מגרעינים. (אפשר גם לשלב סוגי דלעת שונים)
2 כוסות אורז מועדף (בתמונה אורז בסמטי, כמות האורז תשתנה ע”פ גודל הדלעת)
שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה (בחומציות של עד 0.5%)
1/3 כוס צימוקי אוכמניות כהים / חמוציות ממותקות במיץ
1/3 כוס גרעיני חמניה קלויים / אגוזי מלך קצוצים
2 בצלים לבנים קצוצים
6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
מלח אטלנטי אפור / הימליה ורוד גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את הדלועים במגש עם קצת מים (עד 1/4 מגובה הדלעת) מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום גבוה.
כשהדלועים רכים (40 דקות לערך) שופכים את המים ומזליפים עליהם קצת שמן זית. נותנים להם להתבשל / להיצרב קלות.
בינתיים, מכינים אורז (שהשריתם) ומתבלים במלח ופלפל. במקביל, מטגנים במחבת בשמן זית את הבצל והשום עד לריכוך.
מוסיפים את הסלרי, מאדים / מטגנים קלות. מערבבים את תערובת הבצל והסלרי עם צימוקי האוכמניות, הגרעינים, הפטרוזיליה והאורז, טועמים ומתקנים תיבול.
את חצאי הדלועים האפויים ממלאים בתערובת שהכנו.
להגשה – מזלפים בנדיבות שמן זית ומקשטים בפטרוזיליה.
יחד עם סלט ירוק בשמן זית ולימון / ויניגרט הדרים יתקבל מעדן!