בליני תרד
מאת: רותם ברנר
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים
1 כוס עלי תרד טרי
1 כוס יוגורט ביו / עיזים
ב/1 יצה
3/4 כף שמן זית
כוס קמח שיפון / כוסמין / קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
לטיגון – כף שמן זית / כפית שמן קוקוס
הוראות הכנה
1.מכניסים למעבד מזון תרד, יוגורט, ביצה ושמן זית ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
2.בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה ומלח.
3.מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד לאיחוד חומרים.
4.מחממים מחבת טפלון עם שמן קוקוס/שמן זית יוצקים חצי כף מהתערובת מטגנים כחצי דקה -דקה על אש בנונית נמוכה עד שהקצוות של הבליני מלמטה מתחילים להשחים, הופכים ומטגנים עוד מספר שניות על הצד השני.
מגישים לצד סלט ירקות.
(צילום: רותם ברנר)
רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא