Jeliat_Fly
Bari15_Fly

"פשטידת" עלי גפן ואורז מלא

מאת: ורד פרן
זמן קריאה: < 1 דקה
כשלא בא לעמוד במטבח שעות ולגלגל ממולאים, זאת הגרסה המקוצרת

(צילום: ורד פרן)

Jeliat_In

המצרכים

כ- 60 עלי גפן שטופים או צנצנת עלי גפן משומרים במלח

3 כפות שמן זית

2  בצלים קצוצים גס

2 קישואים מגורדים

2 גזרים מגורדים

100  גרם צנוברים

1/2  ק"ג אורז מלא עגול שטוף היטב

200 גר' עדשים שחורות מבושלות ומסוננות

2  כפות בהרט

3/4  כוס מיץ לימון

4 לימונים כבושים

6 כוסות מים

אופן ההכנה

בוחרים סיר רחב ושטוח או מחבת עם מכסה.  מרפדים ב3-4 שכבות של עלי גפן, צד כהה כלפי הסיר והצד הבהיר כלפי מעלה. משאירים קצוות של עלי גפן כדי לסגור את ה"עוגה" בסוף.

בסיר אחר מטגנים בצל ולאחר כ-2 דקות מוסיפים ירקות מגורדים, אורז, עדשים  וצנוברים. מערבבים, מוסיפים תבלינים ומסירים מהאש.

מניחים את התערובת מעל עלי הגפן, מהדקים מעט, שופכים מעל התערובת חצי כוס מים, מכסים בשכבה נוספת של עלי גפן, מקפלים את שולי עלי הגפן . מכסים את העלים בפרוסות לימון כבוש ומעליהם  "משקולת"- צלחת. יוצקים את שארית המים ומיץ לימון, מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.

מניחים צלחת הגשה יפה מעל לסיר והופכים בעדינות כשהצלחת צמודה לסיר. משחררים את ה"עוגה" מהסיר, (ייתכן שהשכבה התחתונה של עלי הגפן תישאר דבוקה לסיר).

הגשה: טעים חם או פושר. ניתן להגיש בליווי רוטב "יוגורט" שום שמיר
בתיאבון

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו