Jeliat_Fly
Bari15_Fly

סלט חגיגת קישואים ועדשים

מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
לכבוד האביב הכנתי סלט של קישואים טריים שהוא ארוחה ממש בפני עצמה. העדשים השחורות מוסיפים טעם וצבע וממלאות את הבטן כך שאין צורך בעוד משהו ליד

(צילום: אורלי גרובר)

Bari15_In

המרכיבים

3-4 קישואים צעירים קטנים

בצל סגול

2/3 כוס עדשים שחורות

1/2 זר פטרוזיליה

1/2 זר כוסברה

חצי כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון (אפשר 1/4 כוס)

כף דבש או אגבה

מלח הימליה

אופן ההכנה

קודם כל מבשלים את העדשים בהרבה מים, כ-2 כוסות, עד שהם רכים אבל לא מעבר.

זה לוקח בערך 20-25 דקות בישול. מסננים ומניחים להתקרר.

"קולפים" את הקישואים בקולפן ג'וליאן.

פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות במנדולינה.

קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.

מניחים הכל בקערת הגשה.

בצנצנת שמים שמן זית, לימון ודבש או אגבה וכפית שטוחה מלח.

סוגרים במכסה ומשקשקים נמרצות.

ממש לפני האכילה מוזגים את הרוטב ומערבבים.
אורלי גרובר, אלופה בטבעון מתכונים, ZEBARIE

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו