אוזני המן במילוי תמרים
המצרכים
כוס וחצי קמח מלא/כוסמין
1/2 כוס חלב סויה
2 כפות גדושות שמן קוקוס (במצב מוצק)
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית אבקת אפייה
למילוי
300 גרם תמר מג'עול ללא החרצנים
2 כפות שקדים טחונים
חופן אגוזי מלך קצוצים דק (לקישוט)
הוראות הכנה
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, חלב, שמן קוקוס, סוכר ואבקת אפייה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד (רצוי לשטח מעט לפני) ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את התמרים עם השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה חלקה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח ובעזרת כוס או כל כלי עגול אחר קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
5. מניחים כחצי כפית מהמילוי בתוך כל עיגול, מפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים (לא חובה) וסוגרים לצורת אוזן המן (מעין משולש). חשוב להדק את הצדדים טוב כדי למנוע פתיחה בזמן האפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים כ-15 דקות עד להזהבה, מצננים וזוללים.
רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא