סלט עגבניות שרי וכרובית
מאת: רותם ברנר
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים
20-25 עגבניות שרי בצבעים שונים חתוכות לחצאים (ניתן כמובן להשתמש רק בעגבניות אדומות )
1/2 כרובית חתוכה לפרחים
עלים מ3-4 גבעולי נענע
חופן צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מעט מלח גס
פלפל, מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
2. מפרידים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.
3. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומעבירים לקערה, מוסיפים את הכרובית האפויה, את הנענע ואת הצנוברים, מתבלים ומערבבים לאיחוד טעמים.
* ניתן לוותר על שלב אפיית הכרובית ולשלב אותה טרייה בסלט.
*את הצנוברים ניתן להחליף באגוזי מלך, בפקנים או בשקדים קלופים.
רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא