Jeliat_Fly
Bari15_Fly

בורגול ברוטב עגבניות של בובה

בורגול ברוטב עגבניות של בובה (איור: אלינור נחאיסי)

Jeliat_In

המרכיבים לסיר בורגול

1 בצל גדול
4 עגבניות
1 וחצי כוסות בורגול
2 כפות גדולות רסק עגבניות (תרכיז)
3 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח שטוחה
קורט פלפל שחור

איך מכינים

קלפו את הבצל וחתכו אותו ואת העגבניות לקוביות (אל תערבבו ביניהם). חממו את השמן בסיר על אש גבוהה, הוסיפו את הבצל וטגנו עד לשקיפות. הוסיפו את העגבניות והמשיכו בטיגון במשך כרבע שעה, לאחר שהעגבניות מתרככות, הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו כל הזמן כדי למנוע הדבקות לקרקעית הסיר. הוסיפו שתיים וחצי כוסות מים, ערבבו והמתינו לרתיחה של המים. לאחר הרתיחה הוסיפו גם את הבורגול והתבלינים. בשלו את הכול על אש נמוכה במשך כעשרים וחמש דקות. לא לשכוח לערבב מידי פעם. הסירו מהאש אחרי שכל המים התאדו או נספגו.

קרדיט

את המתכן כתבה אסתר (אבל כולם קוראים לה בובה) נחאיסי. בובה היא רעיה, אם לארבעה ילדים וסבתא לשמונה נכדים. כולם אוהבים לבוא אל הבית של בובה (ובינו) והיא אוהבת לפנק ולבשל לכולם, אבל כשכבר יושבים לאכול, היא תמיד שבעה מרוב טעימות.

טיפ של אומנומנום!

הבורגול הוא בעצם חיטה מבושלת שעברה ייבוש וגריסה. כמו כל חיטה, הבורגול סופח אליו טעמים ונוזלים ולכן ניתן לשלב אותו במגוון תבשילים. שימו לב שבתבשילים מסוימים עדיף להשרות את הבורגול בנוזלים לפני הבישול כדי שלא ״ישתה״ נוזלים בשלבים מתקדמים יותר ויהרוס את המתכון.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו