קוסקוס עם חומוס בנוסח מזרחי
המרכיבים
1-1.5 ק"ג קוסקוס מוכן
כוס שמן
1 ק״ג חומוס מבושל שטוף ומסונן, או קפוא ומוכן לאכילה, או 3 קופסאות שימורים של חומוס גרגירים
1 עגבנייה גדולה, מקולפת וקצוצה
100 גר׳ רסק עגבניות
1 כף גדושה אריסה ביתית
1-2 פלפל סודני קטן יבש או 1/2 פלפל ירוק חריף
קורט סוכר
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
2 כפות גדושות כמון
1.5 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום קצוצות או כתושות
1.5 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. מוסיפים את החומוס ומערבבים.
3. מוסיפים מיד את רסק העגבניות, מים עד לגובה ¾ מהסיר ואת התבלינים, למעֵט השום והכוסברה, ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.
5. בתום הבישול מוסיפים את השום והכוסברה ומשהים עם מכסה סגור כחמש דקות.
6. מגישים חם על מצע של קוסקוס.
* שימו לב – החומוס מוכן לאכילה, ולכן נדרש בישול קצר יחסית (כעשר דקות) רק בכדי למזג את טעמו של הרוטב בגרגירים.
מתוך ספר הקוסקוס הגדול, מאת חנה סרור