Jeliat_Fly
SmartKish_Fly

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים משובח

מאת: ד"ר עדי גולדנברג, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים משובח

 

קצת על הסגולות הבריאותיות של הארטישוק הירושלמי:

 

הארטישוק הוא ירק מצוין לחולי סכרת, מאחר ומכיל את הסיב אינולין

 

שזהו סוכר שהגוף אינו יכול לספוג.

 

בנוסף הארטישוק מכיל: סידן, ברזל, אשלגן, קרתנואידים, ויטמין C, ויטמיני B ובכל 100 גרם יש 38 קלוריות בלבד.

 

מצרכים:

1 בצל לבן קצוץ

 

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות

 

תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות

 

כוס יין לבן

 

100 גרם ערמונים

 

מיץ קוקוס – מי קוקוס (לא חלב קוקוס – אפשר מי שרוצה ומעדיף להוסיף חלב קוקוס)

 

טימין

 

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל עד להשחמה

 

להוסיף את הארטישוק הירושלמי ותפוח האדמה

 

להוסיף מים עד 1 ס"מ מעל ולהרתיח

 

להוסיף כוס יין לבן

 

מלח פלפל

 

אגוז מוסקט

 

טימין

 

חצי קופסא של מי קוקוס

 

כשהירקות מתרככים להוסיף 100 גרם ערמונים

 

לטחון עם בלנדר יד

 

בהגשה: לקצוץ ערמון בקערה

 

 

בתיאבון!

 

עדי

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו