Bari15_Fly
Liat_Fly

הכשרה למדריכי Raw Food

מאת: מכללת רידמן
זמן קריאה: 2 דקות
מכללת רידמן מציגה קורס הכשרה למטפלי Raw Food קולינארי בהנחיית שירלי בר. Raw Food הינו "אוכל עם חיים", השומר על כוח החיות שלו. הקורס כולל 7 מפגשים ומקנה תעודת מדריך בסופו. הקורס הקרוב יפתח ב- 7.1.
Liat_IN


רידמן קריירה


קורס הכשרה למדריכי Raw Food קולינארי
שירלי בר בשיתוף עם מכללת רידמן


הקורס הקרוב יפתח ברמת-אביב ב-7 בינואר!

Raw Food – "אוכל עם חיים" הוא אוכל השומר על כוח החיות שלו.
"אוכל עם חיים" – פירות, ירקות, גרעינים, שקדים, נבטים, דגנים וקטניות מונבטים, פירות יבשים ומיצים טריים. האוכל לא מחומם מעל טמפרטורה של 48 מעלות צלסיוס ולכן נשאר מלא בוויטמינים, מינרלים, מים, חמצן, אנזימים וחיוּת!


בקורס נלמד באופן מעמיק על עקרונות תזונת ה- Raw food: השפעת האנזימים על גופינו, מדוע חיים על בסיס תזונת  Raw Food בריאה יותר מגישות אחרות. ההשפעה הבריאותית, החיובית של השינוי בתזונה ועוד.


במהלך הקורס נלמד ונתנסה בהכנת מגוון רחב של מטעמי גורמה בריאים שישמשו אתכם בהדרכות האישיות שלכם. כמו כן, כל משתתף יבנה ויכין מנות פרי ידיו, יתנסה בהצגת המנות בפני הקבוצה ויקבל הזדמנות להצטרף לשירלי בהנחיית סדנא ולחוות באופן מעשי התנהלות בזמן אמת.


מסיימי הקורס יקבלו תעודת "מדריך Raw Food קולינארי בהסמכת מכללת רידמן",
לאחר השלמת מטלות מעשיות ומבחן סיכום. 
בקורס 7 מפגשים בני 3 שעות (סה"כ 28 שעות אקדמיות) המשלבים חומר תיאורטי, הכנה מעשית וטעימת המנות (מומלץ לבוא רעבים).
כל משתתף יקבל ערכת לימוד המכילה את המצגות והמתכונים.


נושאי המפגשים:
 
מפגש 1

1. מבואות: פירוט והסבר על נושאי הקורס, ספרות בתחום, אתרים מומלצים.
2. Raw food – מה זה ולמה הכוונה. השוואה בין צמחוני, טבעוני, raw food.
3. מה קורה בעולם: ארה"ב, אירופה, הצגת דוגמאות של אנשים החיים על תורת ה- Raw Food. 
4. הגישה הרפואית – אן ויגמור, מרכז היפוקרטיס בפלורידה. ריפוי באמצעות ה- Raw Food, ביסוס מדעי ומחקרים בעולם על חולי סכרת, סרטן, לחץ דם גבוה, כולסטרול והרזיה.
5. יתרונות השיטה על פני שיטות אחרות, מחקרים וסקרים על תפוצת הגישות בקרב האוכלוסייה בישראל, החזון לגבי השינויים המתחוללים בארץ בתחום התזונה.
6. הגישה של שירלי בר לחיים על פי ה- raw food. 
7. ציוד נדרש להכנת ה- Raw Food: מייבש מזון, מעבד מזון, בלנדר.
נכין ונטעם: ממרחים, סלטים, ירקות ממולאים, עוגיות, קינוחים ועוד.
 
מפגש 2

1. האנזימים – מי הם? ומהי מידת חשיבותם לגופינו. מקורות פנימיים וחיצוניים.
2. Anti aging – מהי התופעה, איך היא מתקשרת לתזונת ה- Raw food ולאנזימים.
3. תזונת ה- Raw Food והשפעתה על מערכת העיכול, חילוף החומרים, המערכת החיסונית.
נכין ונטעם: שייק בוקר בריא, משקה רוזטה, פסטות, דגני בוקר, לזניה, עוגות ועוד.
 
מפגש 3- הנבטה ועשב חיטה

1. תהליך ההנבטה, אילו סוגי נבטים מנביטים, העוצמה שבהנבטה והשימושים השונים בתפריט היומי.
2. קטניות, דגנים ונבטים: ערכים תזונתיים, חשיבות וההבדלים התזונתיים בין מזון מונבט ללא מונבט.
3. התועלת של הנבטים למניעת מחלות ולשיפור איכות התזונה.
4. עשב חיטה מהו ומהי תרומתו לגופינו.
5. תהליך ההנבטה- הדגמה והסבר.
נכין ונטעם: סושי, ראפים, משקאות מרעננים, לזניה, טארט פירות ועוד.
 
מפגש 4- שילוב עקרונות השיטה בחיינו, אוכל עם חיים- תחזוקה קבועה לגופינו

1. קניות, טכניקות לסידור התפריט השבועי, הכנות מוקדמות, חיים עם ילדים ומשפחה, גירויים סביבתיים.
2. תזונה המתאימה לספורטאים, מנות המתאימות לאירועים משפחתיים וחגים, מתכונים אלטרנטיביים למנות מוכרות ואהובות.
נכין ונטעם: גלידה, קרפ ממולא קרם קשיו, סלט טבולה, בבא גנוש (חצילים), מרקים, "קלמרי", דגני בוקר נוספים.
 
מפגש 5- הרזייה ואורח חיים בריא

1. עקרונות הפרדת המזון בתפריט היומי שלנו, כיצד ליישם לאורך זמן.
2. הרזייה על פי תזונת ה- Raw Food, מעבר ושילוב Raw Food בתוכנית זו.
נכין ונטעם: כדורי שוקולד, חטיפים, רטבים, גרנולה קינוחים ועוד.
 
מפגש 6-7- מפגשים מעשיים:


מפגש 6  – נכין מנות המיועדות להכנה במייבש המזון – עוגיות, פלאפל, קרקרים, לחמים, טאקו מקסיקני,  קרפ בוקר, גרנולה עוגה ובצק לפיצה.
נערוך מבחן מסכם.

מפגש 7 – מסיבת סיום. נרכיב את הארוחה המפנקת על בסיס המנות שהוכנו ויובשו במשך הלילה, נטעם מנות שיכינו ויביאו משתתפי הקורס, נחגוג עם משקאות בריאים, נסכם את הקורס ונחלק תעודות הסמכה.
 
לפרטים נוספים והרשמה: 
באתר של רידמן או בטלפון1800220922

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. גלי

    אני אוהבת רו פוד. חבל ששירלי בר מעבירה את הקורס, אם במקרה תהיה מרצה אחרת אירשם!

  2. אורית

    אני עשיתי את הקורס שלה והיה מעולה. מענין למה את אומרת כך…אני אישית למדתי המון