קרפצ'ו דלעת מתוקה
מאת: שלי לרון, שפית משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
זמן קריאה: < 1 דקה
קרפצ'יו דלעת (מנה ראשונה, ל-3-4 סועדים מאושרים)
מצרכים:
חתיכת דלעת במשקל 300-400 גרם
למרינדה:
שמן זית מעולה
מיץ מחצי לימון
2 שני שום כתוש
מלח
פלפל שחור
להגשה:
נבטי חמנייה
גרעיני דלעת קלויים
חומץ בלסמי איכותי
אופן הכנה:
1. פורסים את הדלעת לפרוסות דקות אך רחבות ככל הניתן ומשרים במרינדה לחצי שעה לפחות.
2. מגישים על צלחת הגשה יפה ובמרכז הצלחת מניחים חופן נבטי חמנייה. בוזקים מעל חומץ בלסמי ומעט מנוזל המרינדה, מפזרים גרעיני דלעת ואוכלים בתיאבון.