Bari15_Fly
Jeliat_Fly

עוגת תמרים

מאת: שני ריף- פרופסורסקי, נטורופתית
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

עוגת תמרים

 

ברשימת שבעת המינים, המונח "דבש" מיוחס לתמרים. כפות תמרים הם גם חלק מארבעת המינים. עונת גדיד התמרים מתחילה בתקופה זו של השנה. לכן המתכון הזה מתאים הן לראש השנה והן לסוכות – אך גם לשאר השנה.

 

חומרים:

 

3 ביצים מופרדות
2 כוסות תמרים רכים – מומלץ מזן מג'הול
½ 2 כוסות קמח מלא (ניתן לשלב קמחים ללא גלוטן)
½ 1 כוס יוגורט עזים (או תחליף-חלב צמחי בתוספת כמה טיפות מיץ לימון)
¾ כוס שמן
כפית סודה לשתייה
כפית קנמון טחון
קורט צפורן טחון
ניתן להוסיף גם תבלינים אחרים לפי הטעם: זנגביל, הל, פלפל אנגלי וכד'.

 

אופן הכנה:

 

1. שמים את כל החומרים מלבד חלבוני הביצים לפי הסדר בקערת מיקסר, מערבלים אחרי ותוך כדי כל תוספת, מקציפים היטב את החלבונים ומוסיפים לתערובת בתנועת קיפול.

 

• ניתן להוסיף חופן אגוזים קצוצים לפני הקצפת החלבונים.

 

2. אופים בחום בינוני 20-30 דקות.

 

הערה: אם התמרים אינם רכים, ניתן להשרותם קודם במעט מים רותחים עד לספיחתם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו