Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

עוגה כשרה לפסח ללא אפיה

מאת: אביטל סבג
זמן קריאה: < 1 דקה
לפעמים הרצון לשמח מישהו, דווקא כשאין בהישג יד את הדברים המוכרים לך, יוצר את המתנות הכי יפות

ללא אפייה וכשרה לפסח (מיכל לנרט מתוך הספר: "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן" - גפן)

Jeliat_In

המתכון מתאים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

הסיפור שמאחורי העוגה

באחד מטיוליי הקולינריים, כאשר הוזמנתי לכתוב על הרגלי האכילה במנזרי-זן, הגעתי להונגריה. שם, במנזר העונה לשם וואן-קוואנג-סה הכנתי את העוגה הזאת. ראש המנזר ויושביו קיבלו את פניי בחום ובאדיבות וביקשתי לפנק אותם בעוגה טובה.

מאחר שהמנזר נמצא בלב יער, רחוק מכל יישוב, לא היו במטבח חומרים זמינים והיה עלי לנצל את מה שהטבע הציע, ביער ובגינה. מצאתי כמה תפוחי-עץ שנקטפו בחצר, אגוזים שנאספו, חמאה שנותרה במקרר וריבת מפירות יער שהוכנה כמה ימים קודם. כך נולדה העוגה.

המרכיבים

לבצק

2 כוסות אגוזי-מלך
1 כף שמן קוקוס
4 תמרים מזן מג'הול ללא גלעין
1 כוס ריבת פירות יער ללא סוכר

המרכיבים למלית

3 תפוחי-עץ מסוג גרנד-סמיט
2 כפות שמן קוקוס
4 כפות סירופ מייפל
2 כפיות קינמון

אופן ההכנה

טוחנים את האגוזים במעבד מזון ומוסיפים כף שמן קוקוס. מהדקים את הבצק שנוצר אל תחתית תבנית הפאי ומורחים מעליו את הריבה.

קולפים את תפוחי-העץ ופורסים לחצאי עיגול. מניחים במחבת עם שמן קוקוס ומאדים מספר דקות. מוסיפים את סירופ המייפל והקינמון ומערבבים בעדינות. ממשיכים לאדות עד שהנוזלים נספגים. מסדרים את התפוחים מעל לבצק בצורת מניפה עד לכיסוי מלא ושומרים בקירור למשך שעה.

אביטל סבג, מומחית לרפואה טבעית ושפית של אוכל בריא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו