עגבניות ממולאות בפריקי
מאת: גילת רווה אור
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים
- 6-7 עגבניות
- 1.5 כוסות פריקי מבושלת, או קינואה, או כוסמת מונבטת
- 1.5 עדשים שחורות וירוקות מונבטות
- תבלינים (כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל)
- 1-2 שיני שום
- 1/3 כוס יין לבן + עוד 1/3 כוס יין לבן
- 1/3 כוס רוטב סויה
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית במחבת גדולה מספיק להכיל את כל התערובת.
- מטגנים את תערובת המילוי כדקה או שתיים.
- מוסיפים 1/3 כוס יין לבן ו-1/3 כוס רוטב סויה, וממשיכים לטגן עוד כדקה.
- מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מסירים פרוסה מהחלק העליון של העגבנייה ומרוקנים את תוכנן עם כפית פריזיאן.
- את תוכן העגבניות מרסקים בבלנדר למחית אחידה.
- מאדים במחבת עם 1/3 כוס יין לבן ומלח, פלפל, 1-2 שיני שום כתושות עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מוסיפים את הרוטב לתערובת המילוי.
- ממלאים את העגבניות בתערובת.
- מסדרים אותן בתבנית.
- אם נשאר משהו מהתערובת – מפזרים אותו בין העגבניות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות מכוסה בנייר כסף.
- לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15-20 דקות, עד להשחמה.
גילת רווה אור – יצירה טבעונית במטבח