SmartKish_Fly
SmartKish_Fly

הכל במידה

מאת: עדי סוקול-קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: 4 דקות
רשת ניצת הדובדבן ארגנה עבור מועדון הלקוחות שלה סדרת הרצאות עם פיליס גלזר, כוהנת התזונה הבריאה. האירוע התקיים במועדון צוותא ב- 27 למאי וכלל שלוש הרצאות על מתוקים בריאים, קינואה וקטניות ומזונות על.
SmartKish_In

רשת ניצת הדובדבן ארגנה עבור מועדון הלקוחות שלה סדרת הרצאות עם פיליס גלזר, כוהנת המזון הבריא. האירוע התקיים במועדון צוותא ב- 27 למאי וכלל שלוש הרצאות בנושאים: מתוקים בריאים, קינואה וקטניות ומזונות על. ארבל, מנהל החנות בירך את הבאים לשלום. כל משתתף קיבל שקית מתנה יפה עם מוצרים מהחנות ושובר הנחה לקנייה הקרובה. היה יפה לראות איך רשת גדולה עושה מאמצים להתקרב לקהל הקונים שלה, מוכנה לשמוע הערות ולהעניק משהו בתמורה עבור הלקוחות הקבועים שלה.

פיליס סיפקה לנו הרבה רגעי נחת קומיים (אולי בגלל שהיה מדובר באולם בידור של צוותא זה הרגיש קצת כמו מופע סטנד-אפ…), והביאה איתה המון קלילות וחן להרצאתה. היא לא לוקחת את הבריאות יותר מדי ברצינות ומבקשת שגם אנחנו לא ניקח. תוך כדי הרצאתה פיליס מכניסה הרבה "תרופות סבתא" עם תבלינים הודיים מעולם האיורוודה אליו היא מחוברת ועוד הגיגים.

מתוקים בריאים

פיליס פותחת באומרה כי חשוב שנזכור כי לפני שאנחנו מדברים על תחליפי סוכר "בריאים", קודם כל סוכר= סוכר = סוכר. הגישה שלה לפיה היא חוזרת לאורך כל ההרצאה היא: "הכל במידה", צריך למצוא את האיזון וחשוב לא להיות קיצוניים. יחד עם זאת ההמלצה הכללית של פיליס בנוגע לסוכר היא שמומלץ להפחית את כמויות הסוכר שאנחנו אוכלים. "הסוכר מוסתר" במוצרים מתועשים או במנות שמשהו אחר הכין עבורנו ואנחנו לא בדיוק יודעים מה יש בפנים. לילדים ההמלצה היא להוריד את כמות הסוכר בהדרגה (ממליצה להכין להם שייקים פירות כמו בננה, תמר שמכילים גם סיבים תזונתיים ולא רק סוכרים ומגיעים מהטבע).

תבלינים הודיים- למניעה

פיליס מאוד אוהבת להשתמש בתבלינים ההודיים למניעה וחיטוי וגם כממתיק טבעי. מכירה תכונות של תבלינים שונים שמשתמשים בהם כבר אלפי שנים. היא ממליצה למשל לבשל פירות יבשים עם תבלינים (כמו: הל, ג'ינג'ר וקינמון) שמסייעים לעיכול ועשירים בויטמינים, מינרלים ופיטוכימקליים. ניתן למשל להוסיף קינמון לעוגה למתיקות, הל בקפה מוסיף אף הוא מתיקות. באופן כללי במתכוני אפיית עוגות ניתן בדר"כ להפחית את כמות הסוכר שבעוגה ברבע. (למשל אפשר במקום כוס סוכר לשים 3/4 כוס).

תבלינים

תבלינים הודיים למניעה וריפוי צילום: istock

סקירת סוגי ממתיקים בריאים הקיימים בשוק:

• לתת אורז– ממתיק עתיק שהמקרוביוטיים נוהגים להשתמש. נעכל לאט לאט במחזור הדם.

• מולאסה– סירופ סמיך כהה הנוצר מבישול ממושך של סלק סוכר או מיץ קנה סוכר המתבצע בעת זיקוק הסוכר הלבן. יש כמה סוגים. ה- Black Strap- הכי מרוכז בברזל וסידן אך טעמו חזק. רצוי לבחור ללא גופרית. בארה"ב נוהגים לבשל עם זה. אפשר להכניס כף מולאסה בשייק.

• סילאן– חשוב לבחור 100% תמרים (ללא תוספת סוכר).

• דבש– ככל שהדבש כהה יותר כך עשיר יותר בערכים תזונתיים. רצוי לא לחמם את הדבש שהרי אז פוגעים בערכיו התזונתיים.

• סירופ חרובים– בעל מתיקות טבעית, לא מכיל סוכר. ניתן להשתמש כציפוי לעוגה, להמתיק תה או קפה. בטעם דומה לשוקולד.

• אגבה– עשוי מקקטוס. ערך גליקמי יותר נמוך. יש בזה סוכר ולכן אי אפשר להשתמש ללא הגבלה (*הערת הכותבת- כיום סירופ האגבה שקיים בארץ רחוק "שנות אור" מסירופ האגבה הטבעי שמופק מהקקטוס. מדובר במוצר לא איכותי ופחות מומלץ)

• סטיביה– צמח שאפשר לגדל (קשה מעט לגידול), מאוד מתוק. ממליצה לטבול עלה של סטיביה במשקה ולהוציאו מייד.

• סירופ מייפל טבעי– ממליצה בחום. ללא סוכר. מעט יקר אבל שווה.

• סוכר– לשאלה שנשאלה האם סוכרים חומים צבועים: התשובה היא לא. ככל שסוכר יותר כהה כך יש בו יותר ערכים תזונתיים ופחות מעובד, אומנם יש לזכור שמדובר עדיין בסוכר. ממליצה לקנות סוכר אורגני (כמו סוכר קנים) כיוון שעובר פיקוח.

אגבה המופק מהקקטוס

סירופ אגבה המוצא מהקקטוס- לא איכותי בארץ צילום: stock

 

קינואה וקטניות

קטניות מילאו תפקיד חשוב בהזנתנו משחר ההיסטוריה. הקטניות עשירות בחלבון, בברזל וסידן. הקטניות נמצאות בבסיס הפירמידה ויכולות לתרום רבות לבריאותנו. עוזרות בהורדת סוכר, מורידות כולסטרול. מאמינה ב: "Eating low on the food chain", לאכול אוכל כמה שיותר בסיסי, "Real Food" במצב הקרוב לטבע, כמו: עלים ירוקים, ירקות ופירות, קטניות ודגנים, זרעים ואגוזים.


על מנת להקל על תהליך העיכול באכילת קטניות, יש צורך להשרותם במי ברז למשך לילה ואם ניתן אף להנביטם (עם מסננת).

 

מה עושים נגד גזים?

קטניות כמו חומוס, שעועית שחורה ושעועית פנדה קשות יותר לעיכול ולכן מוסיפים תבלינים לבישול הקטניות שמסייעים למניעת גזים: כמו: זרעי כוסברה, כורכום, כמון וקינמון.
ניתן לשתות זרעי הל טחונים במים רותחים אחרי הארוחה. תה שומר עוזר לעיכול באופן כללי. זרעי כוסברה, קימל, אניס ושומר טובים למניעת גזים (*הערת הכותבת- ניתן להוסיף כמה רצועות של אצת קומבו שמסייעות לריכוך הקטנייה. כמו-כן יש לדאוג לא להוסיף מלח בבישול הקטניות אלא רק בתום הבישול שכן המלח מעכב את תהליך ריכוך הקטניה).

פיליס מוסיפה כי קטניות שלא מתרככות בתהליך הבישול סימן שאיננן טריות. ההמלצה הינה לקנות את הקטניות והדגנים אורגניים שכן הם יותר טריים, יותר טעימים והפער במחיר אינו משמעותי.
רצוי לאכול דגנים בשילוב עם קטניות ליצירת חלבון מלא.

 

ירקות ופירות

ירקות ופירות- Real Food צילום stock

קינואה

הקינואה מגיעה במקור מבוליביה. פיליס מביאה לתשומת ליבנו כי בארץ הקטנה שלנו צורכים יותר קינואה מאשר בכל אירופה! הקינואה מגיעה ב-3 צבעים: אדום, שחור, לבן או קינואה צבעונית. יש בקינואה יותר חומצות אמינו וברזל משאר הדגנים. ממליצה להכין סלט קינואה עם הרבה עשבי תיבול, או קינואה עם מאש מונבטת וגרעיני חמנייה, או ממולאים עם קינואה (ניתן להנביט קינואה רק עד הוצאת פסיג קטן).

 

 

מזונות על

הכוונה למזונות העשירים בערכים תזונתיים שקיימים כבר אלפי שנה. פיליס בוחרת שלא להתמקד כעת באבקות הספירולינה, מאקה וכד'.

 

פיליס מסכמת באומרה כי חשוב לא להיות קיצוניים בבריאות, זה לא בריא לנו. כדאי "לחטוא" מדי פעם, זה רק מוסיף טעם לחיים. חשוב להסתכל על בריאות בצורה הוליסטית: לא רק תזונה בריאה אלא גם הורדת הסטרס, נשימה נכונה, שינה טובה. פיליס ממליצה לנו לצרוך מוצרי ניקוי וקוסמטיקה אקולוגיים. אנחנו סופחים המון רעלים דרך העור שלנו.

ושוב זכרו: הכל במידה. תיהנו מהחיים ותהיו בריאים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רונית

    פיליס מדהימה ומעניינת, אניל פעם מחדש, נהנת לראות אותה כל פעם מחד, כתבה מעניינת, חבל שלא הייתי בסדנה שלה

  2. ארנון רוזנבלום

    חשבתי לנכון לספר על משהוא מפתיע שעובד בשבילי. אני אוהב לאכול ואוהב מתוקים. ודיטות היפסקתי לאהוב לאחרונה נחשפתי למשהוא חדשני שעושה לי טוב.מדבקות תדר שגורמות לריסון הבילתי נישלט שהיה לי למתוקים לי זה עשה טוב אם אתם מכירים מישהוא שזה יכול לעזור לו אשמח לתת פרטים ארנון 050-9259235