SmartKish_Fly
SmartKish_Fly

מוס תות שדה עם קצפת קוקוס

מאת: נועה פרומן
זמן קריאה: 2 דקות
כשעונת התותים מתחילה אי אפשר לעבור ליד הסלסילות האדומות עם הריח המתקתק בלי לקחת קופסא או שתיים. אני כבר באוטו חייבת לנגוס לפחות בתות אחד אדום ומפתה...

מוס תות שדה עם קצפת קוקוס (חוות השף האורגני)

Jeliat_In

התות הוא ללא ספק סמל ברור לאהבה מתקופות קדומות ועד היום. במיתולוגיה היוונית הפך תות השדה לסמלה של אפרודיטה, אלת האהבה והיופי. מספרים כי כשמאהבה של אפרודיטה, אדוניס, מת, בכתה עליו אפרודיטה בלהט אדיר עד שדמעותיה צנחו על הקרקע בצורת לבבות אדומים קטנים דמויי תות שדה.

כיום שפים מרבים להציג מנות קינוח עם תותים בארוחות רומנטיות ובעיקר בחג האהבה. בעולם הפרסום התותים מרמזים על נשיות, חושניות ויופי.

מלבד תכונותיו הרומנטיות, מייחסים לתות סגולות מרפא רבות. התות משתייך למשפחת הורדים, אליה משתייכים פירות נוספים, כמו תפוח, אגס, מישמש, אפרסק דובדבן, פטל ועוד.

לתותים יכולת הגנה גבוה כנוגדת חמצון תורמים לכך האנתוציאנינים, פיגמנטים אדומים-סגולים,נוגדי החימצון מסייעים להפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. בנוסף נוגדי החימצון שבתותים תורמים להאטת תהליכי הזדקנות הגוף, במיוחד במוח. התות גם בעל סגולות נוגדות דלקת, ומכיל חומצה אלאגית המעודדת את סילוקם של חומרים מסרטנים מהגוף ומונעת את התפתחותם של תאים סרטניים.

התות עשיר בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C (ספל אחד של תות מספק את כל הקבוצה היומית המומלצת) הוא מקור לפולאט (חומצה פולית) למינרלים אשלגן, ברזל ומגנזיום, ולסיבים תזונתיים, והתורם להפחתת הסיכון ליתר-לחץ-דם ולמחלות לב, לחוזק העצם, למניעת עייפות וחולשה.

לצערי הרב, אני נתקלת לא מעט במסגרת עבודתי, כנטורופתית, במטופלים שמספרים לי שיש להם תגובות אלרגיות לתותים. לעיתים רבות האלרגיה היא לא לפרי אלה לחומרי הדברה הרבים שבפרי. לכן אני ממליצה לקנות תותים אורגנים בלבד או תותים עם הדברה ביולוגית. אני אישית קונה תותים רק ממגדלים שאני מכירה וסומכת עליהם.

המצרכים

למוס

1 כוס אגוזי קשיו, שהושרו לפחות 2 שעות במים

1/2 כוס מים

1/2 1 כוס תות שדה

כף שמן קוקוס

3 כפות דבש/מייפל

1/4-1/2 אבוקדו

לקצפת

1 פחית קרם קוקוס

1/3 כוס מחית תות טרי או 2 פסיפלורות

אופן ההכנה

1. מערבבים בבלנדר את כל מרכיבי המוס עד למרקם חלק ומסדרים בתבנית מוארכת או בכלים אישיים.

2. לקצפת: מצננים את פחית הקוקוס למשך לילה או יותר (אך לא פחות). פותחים את הפחית (בלי לנער!) ומשתמשים רק בחלק המוצק שלמעלה. מוסיפים את רסק התותים או את תוכן הפסיפלורה ומקציפים מספר דקות עד שנוצרת קצפת.

3. מסדרים את הקצפת מעל למוס ומקררים מספר שעות לפני ההגשה.

נועה פרומן שפית לבישול בריא, נטורפתית ומנחת הבית בחוות השף האורגני

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו