גרנולה ביתית Raw
מתכון לגרנולה ביתית Raw
גרנולה עם יוגורט קשיו Raw
הבסיס לכל גרנולה נאה, היא כוסמת מונבטת. נורא קל: שמים כוסמת קסומה בצנצנת, ממלאים במים, אחרי רבע שעה מכסים ברשת וגומיה והופכים, מחכים 24 שעות והופ – יש! אפשר גם לחכות יותר ואז הנבט מתארך לו, אפשר גם פחות, וזה גם תלוי במזג האויר ובמצב הרוח של הקוסמת.
בכל אופן, לכוסמת הזו אני מוסיפה בטטה חיה טחונה, פירות, תבלינים וזרעים, מי ההשריה של פירות מיובשים כמו צימוקים או תמרים הם ההמתקה וכמובן ככל שמוסיפים יותר פירות טריים, זה גם מקבל מתיקות טבעית נפלאה.
לבסיס של הכוסמת והבטטה מוסיפים:
שקדים (מושרים, קלופים)
אגוזי מלך (מושרים)
זרעי דלעת (מושרים)
תמרים (מושרים, טחונים)
כמה טיפות לימון, קינמון טחון טרי
אם אתם מוצאים כעת פיטנגו בחצרות ביתכם, ניתן ללקט ולהוסיף לגרנולה. פשוט מפרידים את הפרי מהגרעינים ומוסיפים את כל המיץ החמצמץ שניגר מהם אל התערובת.
כל זה נכנס לתנור הייבוש ויוצא פשוט מעולה!