תבשיל אזוקי
מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
300 גרם אזוקי
3 בצלים
3 גזרים
חצי כרוב לבן
2 כפות שמן זית
כפית קארי
פלפל גרוס או לבן
3 כפות רוטב סויה
אופן הכנה:
להשרות את פולי האזוקי למשך לילה, לשטוף את האזוקי.
לחתוך את הבצלים לרצועות, להקפיץ עם שמן זית.
לחתוך את הגזר והכרוב לרצועות דקות ולהוסיף לבצל ולהמשיך בישול תוך כדי ערבוב מספר דקות.
להוסיף את האזוקי והתבלינים לירקות, להוסיף מים שמכסים את האזוקי ולבשל כשעה
עד לריכוך האזוקי ואידוי הנוזלים.