גרנולה ליומיום
גרנולה ליומיום
אני מכין את התערובת הבסיסית מדי שבוע, ומוסיף גיוונים כיד הדמיון הטובה עלי (ראו גיוונים, בתחתית הדף).
חומרים: 10 מנות
200 גר' פתיתי שיבולת שועל (קוואקר)
200 גר' פתיתי שיפון/גרעיני שיפון טחונים
50 גר' גרעיני דלעת
50 גר' גרעיני חמנייה
60 גר' אגוזי ברזיל, קצוצים
10 תאנים מיובשות, קצוצות
20 שזיפים מיובשים, קצוצים
3 כפות צימוקים כהים
1 כף זרעי פשתן טחונים וטריים
150מ"ל חלב סויה או מיץ תפוחים לא ממותק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ומאחסנים בכלי סגור, במקום קריר.
להגשה- יוצקים 4 כפות תערובת לתוך קערה. מוסיפים 1 כף זרעי פשתן טחונים וטריים, ו-150 מ"ל חלב סויה או מיץ תפוחים לא ממותק. מערבבים היטב. מוסיפים כף יוגורט, מלמעלה.
גיוונים
שיבולת שועל היא הבסיס לגרנולה, אולם אני נוהג להוסיף דגנים נוספים מחנות הטבע המקומית. ניתן להחליף את השיפון בדוחן או בקינואה.
• הוסיפו פירות יבשים: משמשים, תמרים, תפוחים או אגסים מיובשים וקצוצים.
• הוסיפו פירות טריים: תפוח-עץ או אגס מגוררים, חצאי ענבים, בננה, תותים, פטל, אוכמניות, דומדמניות שחורות (ניתן להשיג קפואות, ברשתות השיווק).
• הוסיפו אגוזים: אגוזי מלך קצוצים, שקדים פרוסים, אגוזי לוז ואגוזי פקאן.
• הוסיפו תבלינים: קינמון טחון או אגוז מוסקט טחון, טרי.
יתרונות תזונתיים:
ללא תוספת סוכר ועם הרבה סיבים תזונתיים, הגרנולה היא מקור טוב לוויטמינים מקבוצת B ולמינרלים שונים, כגון אבץ, וברזל. מנה אחת של גרנולה מספקת לגופכם מחצית מדרישת הגוף היומית למגנזיום, וכמעט שליש מהדרישה לסידן. אגוז ברזיל אחד או שניים ליום מספק את כל הסלניום הדרוש לכם.
ערך תזונתי למנה (כולל חלב דל שומן ויוגורט): 18 גר' חלבון, 60 גר' פחמימות, 15 גר' שומן, 11 גר' סיבים תזונתיים, 422 קלוריות/1,776 קילוג'אול.