פשטידת דוחן וירקות
מאת: ורד שומרוני תזונאית קלינית טבעית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
1 כוס דוחן
2 כוסות בצל קצוץ
1 וחצי כוס סלרי קצוץ
6 כוסות עגבניות משומרות ללא הנוזלים
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת בצל
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
כוס וחצי זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
כוס וחצי חתיכות קשיו או אגוזי מלך
אופן ההכנה:
לטגן את השום בשמן בסיר גדול, להוסיף את הדוחן, את הבצל ואת הסלרי ולהמשיך לטגן כ- 20 דקות, תוך כדי ערבוב . לערבל את העגבניות במעבד מזון ולהוסיף לסיר . להוסיף את יתר החומרים פרט לקשיו ולערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים . להסיר מהאש להוסיף את חתיכות הקשיו או את אגוזים ולערבב . לצקת לתבנית אפייה משומנת ולאפות ב- 180 מעלות חצי שעה.