Bari15_Fly
Bari15_Fly

תבשיל תרד ודלעת

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

חומרים:

2 בצלים חתוכים לרצועות.
3 שיני שום פרוסות דק (או כתושות)
500 גר’ דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (1/2 כוס גרגירי חומוס = 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים)
150 גרם תרד
1 כף כורכום
1 כפית כמון
מעט פלפל אנגלי
1 כפית קינמון
1/2 כף מלח
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים

אופן ההכנה:

1. לטגן במחבת גדולה ועמוקה (או בסיר) עם מעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
2. להוסיף את השום, הדלעת וגרגירי החומוס ולטגן עוד כמה דקות.
3. לערבב את התבלינים רבע כוס מים חמים ולהוסיף למחבת.
4. לכסות ולאדות במשך 30 דקות או עד שהדלעת רכה (אבל לא מדי).
5. להוסיף את הפטרוזיליה ואת עלי התרד ולכסות ל – 5 דקות.
6. לערבב ולכסות שוב ל –2 דקות.
7. להגיש חם, מומלץ להגיש עם קינואה או עם קוסקוס מלא.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו