SmartKish_Fly
Bari15_Fly

שלבקת חוגרת (Shingles , Herpes Zoster)

מאת: הוצאת פוקוס ספרים
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא שלבקת חוגרת - הרפס מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D)וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס
Bari15_In

מזונות מומלצים

כשאתם לוקים בשלבקת חוגרת, מערכת העצבים שלכם נמצאת תחת מתקפה. תוכלו לתקן את הנזק באמצעות אכילת מזונות העשירים בוויטמינים מקבוצה B, כולל נבטי חיטה, שמרי בירה, ביצים ודגנים מלאים.

אכלו ירקות שצבעם ירוק, כתום וצהוב בכל ארוחה. מזונות אלה מכילים שפע של ויטמין A וויטמין C המזרזים את החלמת העור מהדלקות והשלפוחיות. ירקות עליים מהווים מקור טוב גם לסידן ולמגנזיום. אלה מסייעים בריפוי קצות העצבים.

מזונות שיש להימנע מהם

הימנעו מאכילת מזונות שמעודדים חומציות יתר בגוף. אל תאכלו בשר בקר, מזונות מטוגנים או שוקולד. אל תשתו משקאות תוססים (אפילו לא מים מוגזים) או משקאות המכילים קפאין.

סוכר לבן מדכא את פעילותם של תאי הדם הלבנים, "החיילים" של המערכת החיסונית הנלחמים במחלות. הישמרו אפוא מאכילת מאכלים המכילים סוכר לבן ביניהם עוגיות, עוגות, דברי מאפה שונים ומשקאות מוגזים וממותקים. כמו כן, הגבילו את אכילת המזונות המכילים סוכר טבעי כמו פירות.

 

המלצות לתזונה בריאה בנושא שלבקת חוגרת – הרפס מתוך הספר "תרופות סיניות ביתיות" מאת ד"ר ליהוא וואנג בהוצאת פוקוס

כיצד תנהגו בחיי היומיום?

• הרבו באכילת אבטיח, מלפפון, צנון, מלון חורף, מלון מריר, אננס, שעועית מַאש או שעועית ירוקה.

• דאגו לפעילות מעיים תקינה. הימנעו מעצירות.

מה אסור?

• אל תאכלו מזון מטוגן או מתובל, כגון ג'ינג'ר, שום, פִלפל חריף או שומר. הימנעו מאכילה של מזונות מעוררי גירוי, כגון בשר כבש, חסילונים או סרטנים.

• אין לשתות משקאות חריפים.

טיפול תזונתי

• אם אתם סובלים מפריחה אדומה על החזה, והכאב צורב כאש, וכמו כן, יש לכם טעם מר בפה, התיאבון דל ואתם חסרי סבלנות, שתו מרק אורז עם צמחי מרפא:
המצרכים: 3.5 גרם עלי איסטיס , 3.5 גרם צלע השור, 30 גרם אורז, סוכר.
אופן ההכנה: הניחו בסיר 3 גרם של עלי איסטיס ושורש של צלע השור .
הוסיפו 3 כוסות מים והרתיחו. הנמיכו את עוצמת הלהבה ובשלו עד שהמים יפחתו בשליש מהכמות. סננו והוסיפו אורז וסוכר. המשיכו לבשל במשך 20 דקות עד להכנה של מרק אורז. שתו פעם ביום במשך 5 ימים.

• במקרים של פריחה בצבע אדום בהיר על הרגליים, או אשכולות של שלפוחיות מלאות מוגלה על הבטן, הצואה רכה ויש תחושה של נפיחות לאחר כל ארוחה, מומלץ להכין את המרק הזה:
המצרכים: 30 גרם גריסי פנינה סיניים,  30 גרם רגֵלַת הגינה, סוכר חום.
אופן ההכנה: הוסיפו לירקות 3 כוסות מים והרתיחו. הנמיכו את עוצמת הלהבה ובשלו במשך 20 דקות. הוסיפו 1 כפית סוכר ואִכלו פעם ביום במשך 5 ימים.

• במקרה של שלפוחיות אחדות המתבקעות ומגלידות בצורה של צלקות חיוורות ומכאיבות, שתו מרק העשוי מביצים וצמחי מרפא:
המצרכים: 3.5 גרם שורש של צלע השור, 3.5 גרם אנג'ליקה סינית, 3.5 גרם קליפות של מנדרינה, 1 ביצה.
אופן ההכנה: הניחו את צמחי המרפא בסיר. הוסיפו 2 כוסות מים והרתיחו. הנמיכו את עוצמת הלהבה ובשלו במשך 20 דקות. סננו את התמצית והוציאו את שיירי הצמחים מן הנוזל. טִרפו את הביצה. הרתיחו שוב את התמצית, מִזגו את הביצה וערבבו היטב. אִכלו את הביצה ושתו את התמצית, פעם ביום, במשך 5 ימים.

לפרטים נוספים על שלבקת חוגרת

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו