כלורופיל - יתרונות וסגולות הריפוי
"כשאנחנו מקדישים תשומת לב רבה למשהו, אפילו לעלה של דשא, הוא הופך לעולם בפני עצמו של פלא ומסתורין בלתי ניתן לתיאור". – הנרי מילר
ככל שאני מתבגרת, הערצתי לטבע גוברת. לעיתים אני יוצאת לטיול בשעות הבוקר. כשאני נתקלת באיילה, בסנאי או בבעל חיים אחר, אני קופאת על מקומי וסופגת את המראה בעיניי בכוונה רבה, כאילו ששום דבר אחר בעולם אינו חשוב עבורי באותו רגע.
אני מרגישה שיש מסתורין רב בבעלי החיים, בפרחים, בעצים ובמיוחד בשמש. כשאני מתבוננת בשמש, אני מעריכה את העובדה שהיא מעניקה מעצמה אור וחום לכל בני האדם, חינם אין כסף.
אנשים רבים נהנים מהשמש. חשיפה קבועה לשמש גורמת לכולנו להרגיש טוב יותר ולהיראות בריאים יותר. אנחנו מנסים ליהנות מאור השמש ככל האפשר.
בגדי הים שלנו הלכו וקטנו, כדי שנוכל לחשוף חלקים נכבדים מגופנו לאור השמש היקר. אולם, מעטים בלבד מכירים את הצורה הנוזלית של אור השמש – כלורופיל.
הכלורופיל חשוב לנו לא פחות מהשמש! אין חיים ללא אור השמש ואין חיים ללא כלורופיל. הכלורופיל הוא הצורה הנוזלית של אנרגיית השמש.
צריכת כלורופיל בכמות גדולה ככל האפשר דומה לחשיפת איברינו הפנימיים לשמש. מולקולת הכלורופיל דומה בצורה מפתיעה למולקולת הם (Heme) בדם אנושי.
כלורופיל מטפל בגופנו כמו אם מסורה ואוהבת. הוא מרפא ומנקה את כל האיברים הפנימיים שלנו, ואפילו הורס רבים מאויבינו מבית, כמו חיידקים פתוגניים, פטריות, תאים סרטניים ועוד.
כדי ליהנות מבריאות מיטבית, אנו זקוקים ל-85%-80% חיידקים "טובים" במעיים שלנו. חיידקים ידידותיים מייצרים רכיבים תזונתיים רבים החיוניים לגופנו, כולל ויטמין K, ויטמינים מקבוצת B, אנזימים מועילים רבים וחומרים חיוניים אחרים.
חיידקים אירוביים או "טובים" כאלה משגשגים בנוכחות חמצן וזקוקים לו לגדילה ולקיום. זו הסיבה לכך שאם אין לנו מספיק חמצן בתאים, החיידקים ה"רעים" משתלטים על המעיים ומתחילים לשגשג שם ולגרום למספר גבוה במיוחד של זיהומים ומחלות.
חיידקים מחוללי מחלות אלה הם חיידקים אנאירוביים, שאינם יכולים לסבול חמצן. הטיפול בחיידקי המעיים שלנו חיוני ביותר! חיידקים "טובים" עלולים להיהרס בקלות על ידי גורמים רבים, כמו תרופות אנטיביוטיות, תזונה גרועה, אכילת יתר, לחץ נפשי ועוד.
במצב כזה, יתכן שיהיו לנו 90%-80% חיידקים "רעים", שימלאו את גופנו בפסולת חומצית ורעילה. אני מאמינה שריבוי חיידקים אנאירוביים במעיים הוא הגורם העיקרי לכל המחלות.
מאז העת העתיקה, הכלורופיל משמש כתרופת פלא. הכלורופיל מכיל כמויות משמעותיות של חמצן ולפיכך, ממלא תפקיד מכריע בתמיכה בחיידקים האירוביים.
לכן, ככל שנצרוך כמות גדולה יותר של כלורופיל, כך ישתפר האיזון של חיידקי המעיים שלנו, וכתוצאה מכך, תשתפר גם בריאותנו.
לאור העובדה שירקות עליים הם מקור חשוב לכלורופיל, קשה למצוא דרך טובה יותר לצרוך כלורופיל מאשר שתיית שייקים ירוקים.
כלורופיל הוכח כמסייע למניעה וריפוי של צורות רבות של מחלת הסרטן וטרשת עורקים. מחקרים מדעיים רבים מראים שהכלורופיל עשוי לסייע לרוב המחלות.
אם הייתי רוצה לתאר את כל סגולות הריפוי של הכלורופיל, הייתי צריכה להקדיש לכך ספר נפרד. לפניכם רשימה חלקית בלבד של סגולות הריפוי של החומר המדהים הזה.
כלורופיל יתרונות:
–משפר את ספירת הדם
-מסייע למניעת סרטן
-מספק ברזל לאיברי הגוף
– הופך את הגוף לבסיסי יותר
– מנטרל את הרעלים שאנחנו צורכים במזון
– משפר מצבי אנמיה
-מנקה ומאוורר את רקמות המעיים
– מסייע לטיהור הכבד
-מוביל לשיפור בהפטיטיס
-מסדיר את מחזור הווסת בקרב נשים
– מסייע במצב של המופיליה
-משפר את ייצור החלב
-מזרז ריפוי פצעים
-מנטרל ריחות גוף
–נלחם בחיידקים המצויים בפצעים
-מנקה את השיניים והחניכיים ממוגלה
–מנטרל ריח פה רע
– מקל על כאבי גרון
– משמש כנוזל חיטוי לאחר ניתוחי חניכיים
-מקל על דלקת שקדים
– מרגיע רקמות מכוייבות
-מקל על כאבים ונפיחות כתוצאה מטחורים
– מקל על נזלת
-משקם את מערכת כלי הדם ברגליים
– מקל על נפיחות הוורידים
– מפחית כאב שנגרם כתוצאה מדלקת
-משפר את הראייה
חסה צילום:נמרוד גנישר
המטרה החשובה ביותר של כל צורות החיים על פני האדמה היא המשכיות החיים. מה אנחנו, בני האדם, עושים על מנת לשרוד? מלבד אוויר ומים, הצורך העיקרי שלנו הוא מזון.
אנחנו מקבלים את מזוננו מצמחים ובעלי חיים. מהיכן מקבלים הצמחים את מזונם? מהאדמה, וכמו כן, ישירות מהשמש! רק הצמחים "יודעים" כיצד להפוך את אור השמש לפחמימות. כך הם גדלים. הם מייצרים פחמימות מאור השמש.
מהפחמימות הם בונים גבעולים, שורשים וגזעים חדשים ומה שחשוב יותר, הם בונים לעצמם עלים חדשים, שכן, העלים יכולים לייצר פחמימות נוספות.
זו הסיבה לכך שכמות העלים גדולה יותר יחסית לשאר הצמח. מכיוון שהצמחים מנסים כל הזמן להגדיל את ספיגת הכלורופיל, הם ממשיכים לגדול, וכתוצאה מכך, אנחנו חייבים להקפיד לגזום את השיחים ולכסח את הדשא מסביב לבית. אחרת, הם ישתלטו על כל השטח ולא ישאירו לנו מקום.
חייהם של הצמחים תלויים בשמש וחיינו שלנו תלויים בצמחים. אפילו כשבני אדם אוכלים חיות, הם עושים זאת בשביל לקבל את הרכיבים התזונתיים שהחיות קיבלו באמצעות אכילת צמחים.
לכן, בעצם, אנחנו מרבים לאכול רק חיות שאוכלות צמחים ולא חיות טורפות. היהדות, האיסלאם ומספר דתות אחרות אוסרות על אכילת חיות טורפות כגון אריות, נמרים, שועלים, נשרים, שקנאים ועוד.
סבתא שלי זכרה שבזמן המלחמה, קרובי משפחתה הרעבים ניסו לאכול את בשרן של חיות טורפות וכולם חלו מאוד. בה בעת, אף יצור חי – ולו גם חיה טורפת – לא יכול לשרוד בלי לצרוך כמות מסוימת של צמחים עליים. אם תשימו לב, תראו שכלבים וחתולים אוכלים עלים ירוקים מפעם לפעם.
מכיוון שהכלורופיל מכיל כמות גדולה של חמצן והירקות העליים מכילים כמות גדולה של מינרלים, הירקות העליים הם המזון הבסיסי ביותר שקיים על פני האדמה. על ידי שילוב של שייקים ירוקים בתפריט שלנו, אנחנו יכולים לשמור על גוף בסיסי ובריא.
דרך מצוינת נוספת להשיג כלורופיל ורכיבים תזונתיים מירקות עליים היא באמצעות שתיית מיץ עשב חיטה. זהו משקה מזין במיוחד, שהומצא על ידי ד"ר אן ויגמור, והולך וצובר פופולאריות מיום ליום.
מיץ עשב חיטה מורכב מ-70% כלורופיל והוא מכיל 92 מינרלים שונים מתוך 102 האפשריים, בטא קרוטן וויטמינים מקבוצת B, וכן ויטמיני C, E, H חומצות אמיניות ואנזימים טובים. כל התכונות הללו הופכים את מיץ עשב החיטה למשקה יוצא דופן באיכותו, בכל הנוגע לשיפור הבריאות.
אולם, הצפיפות התזונתית המשמעותית של מיץ עשב החיטה הופכת אותו לקשה לשתייה עבור אנשים רבים. רבים היו רוצים לשתות אותו באופן קבוע אך נמנעים מלעשות זאת, שכן, לעיתים רק הריח שלו גורם לתחושת בחילה.
גם אני ניסיתי פעמים רבות להתחיל לשתות מיץ עשב חיטה ולא הצלחתי לעשות זאת, למרות שלמדתי את "ריקוד עשב החיטה" שכולל אמירת תפילה קצרה, סתימת האף ו"טריקים" אחרים.
אחרי שנה של שתיית שייקים ירוקים, הציעו לי לשתות כוס קטנה של מיץ עשב חיטה, ולהפתעתי, אהבתי אותו! הייתי מופתעת ומרוצה מעצמי מאוד. בפעם הראשונה בחיי, יכולתי לשתות ללא קושי 250-100 מ"ל מיץ עשב חיטה ביום.
כיום, אינני שותה מיץ עשב חיטה באופן קבוע, אך אני משתדלת לעשות זאת בכל פעם שיש לי הזדמנות. אני סבורה שהשינוי הדרמטי, שהתבטא בכך שגופי למד לקבל את מיץ עשב החיטה, קשור לשיפור ברמת החומציות בקיבה שלי.
מה עושים שיש בעיה של איכול עלים ירוקים
כאשר אני אוכל חסה או פיטרוזילה בסלט וגם זו בעיה עם פילפל ירוק וגמבה זה לא מתאכל וסליחה אבל ממש נירקב בקיבה וגורם לי ממש להרגיש רע (כולל כאבי ראש) עד שאני מקיא את זה וזה עדיין נישאר שלם (סליחה על הפרוט אבל זה לצורך לקבל תשובה טובה)