5 הצעות בריאות לשדרוג אורז
אורז הוא רכיב מרכזי במטבחים רבים, בשל היותו זמין ופשוט להכנה.
כדגן, שאינו מכיל גלוטן, הוא מתאים גם לרגישים לגלוטן ולצליאקים.
כדי להפוך את מנת האורז שלכם ליותר מעניינת ומזינה לא צריך להסתבך יותר מידי.
הנה כמה הצעות לשדרוגים בריאים וטעימים.
למאמרים קודמים בנושא אורז ובריאות:
אורז בסמטי – מלך הדגנים שיעשה לכם רק טוב
מהו אורז מלא ולמה הוא טוב לנו?
5 הצעות בריאות לשדרוג אורז
ראשית, הנה מתכון בסיסי לבישול אורז שמתכוונים לשדרג אותו עם תוספות.
מצרכים:
2 כוסות אורז
כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
שמים את האורז בקערה מלאה במים.
מערבבים בידיים ומסננים.
אם יש צורך בשטיפה נוספת, חוזרים על הפעולה.
שמים את האורז בסיר עם המים הרותחים והמלח.
מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהמים נספגים והאורז רך (כרבע שעה-20 דקות).
עד שאוכלים מומלץ לשים מגבת מטבח על הסיר ועליה את המכסה, כדי שתספוג את עודפי המים, עד הארוחה.
ועכשיו להצעות שלי לשידרוגים בריאים שיגוונו לכם את מנת האורז ויהפכו לכם אותה כל פעם לתבשיל בטעם אחר:
#1 מלאאא ירוקים
פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ובצל ירוק קצוצים.
להכנה זריזה: פשוט מוסיפים עם האורז.
למשקיעים: חצי מוסיפים בתחילת הבישול וחצי בדקה האחרונה. הם נותנים טעמים אחרים.
#2 פלפלים
בבלנדר: 2 גמבות, 1 בצל סגול, 3 שיני שום, כפית פפריקה מתוקה, ואם רוצים – חצי צ'ילי אדום.
מטגנים בסיר בכף שמן לפני שמכניסים את האורז, ואז מצרפים את האורז והמים.
#3 גזר וכורכום
2-3 גזרים מגוררים גס, בצל אחד, 3 שיני שום קצוצות, 2 כפיות כורכום.
מטגנים קלות בסיר בכף שמן לפני שמכניסים את האורז, ואז מצרפים את האורז והמים.
#4 חלב קוקוס
מחליפים שליש מכמות המים בחלב קוקוס. כמה פשוט – ככה טעים.
אפשר גם להוסיף לבישול: אפונה ירוקה, שום וג'ינג'ר, גזר מגורר, 2 עגבניות קצוצות.
#5 תרד ולימון
בתחילת הבישול מוסיפים תרד קצוץ ושום.
לקראת סוף הבישול מוסיפים גרידת לימון + 2-3 כפות מיץ לימון.
מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? פרטים על סדנת אפייה דיגיטלית ללא גלוטן של נעמה רן, שמיועדת לכל המשפחה – בכתבה כאן