4 אלטרנטיבות בריאות לחגיגת יום העצמאות
החלטתם לוותר על מנגל יום העצמאות? עשיתם בחירה טובה למען בריאותכם ולמען הסביבה.
בעירה של פחם יוצרת כמות ניכרת של רעלים, שיש להם השפעות בריאותיות שליליות, לרבות סרטן[1].
זאת עוד מבלי שדנו בהשפעות השליליות של צריכת בשר על האש, המפורטות כאן.
אבל אנחנו כאן לא כדי להרוס את החגיגה, אלא כדי להציע אלטרנטיבות בריאות יותר ומהנות לא פחות לחגיגת יום העצמאות שלכם.
אז מה עושה מי שמעוניין לחגוג את יום העצמאות בצורה בריאה? הנה כמה רעיונות:
צאו לפיקניק בטבע
צאו דווקא לפארקים ושמורות טבע בהם הדלקת מנגלים אסורה.
כך תזכו לנשום אוויר נקי יותר, ותוכלו ליהנות מחגיגה משפחתית לא פחות כייפית ושמחה בטבע הישראלי.
בחלק משמורות הטבע אף מוצעים סיורים ביום העצמאות ללא תשלום.
ומה בתפריט? שפע ירקות חתוכים, כריכים בריאים, פירות…
והנה עוד כמה הצעות למתכונים שמתאימים לפיקניק:
כדאי גם לזכור להביא עמכם כדור, חבל קפיצה וכדומה, כדי שכולם יוכלו לשחק ולהוציא אנרגיות.
צאו לחוף הים
אין מקום שמסמל חופש יותר מאשר הים.
השהייה בים היא בדרך כלל חוויה מרגיעה ומהנה, שאפשר לשלב אותה עם הליכה על החוף, משחקי מטקות ואפילו טבילה בים, אם מזג האוויר יאפשר.
לא פחות מרגש מכך – בחופי ים רבים בארץ יש ראות נהדרת של המטס החגיגי שצפוי לעבור בכל המדינה החל מ-9:30 בבוקר ועד 14:30 בצהריים.
אם תוותרו על הארטיק ותצטיידו בכריכים בריאים, פירות וירקות טריים, תוכלו ליהנות גם מחגיגה בריאה וגם מנוף אינסופי.
שימו לב שיש חופים המותרים להדלקת מנגלים, אז אם אתם לא בעניין, בחרו דווקא באלה שהאוויר בהם יישאר נקי.
ארוחת יום העצמאות ישראלית
המנגל הוא מנהג אמריקאי… ואם כבר חייבים לחגוג עם אוכל, אז למה לא לחגוג את יום העצמאות שלנו עם ארוחה ישראלית מסורתית?
פלאפל, חומוס, סלט ישראלי… אין יותר סמלי מזה ואפשר גם בריא.
הנה מתכונים מצוינים:
היתרונות הבריאותיים של הירקות בסלט הישראלי
הבריאו את המנגל עד כמה שאפשר
כן, אנחנו יודעים. לפעמים זו מלחמה אבודה. כולם כבר בנו על המנגל המשפחתי… וקשה לשנות. אולי שנה הבאה.
בינתיים, אפשר לנסות להבריא את המנגל עד כמה שאפשר עם שיפודי ירקות על הגריל, הפחתה של הפיתות או בחירה בפיתות בריאות יותר ופירות לקינוח במקום העוגה.
הנה כמה מתכונים למנגל בריא יותר:
יום עצמאות שמח ובריא!
מקורות
[1] Kabir, E., & Kim, K. H. (2011). An investigation on hazardous and odorous pollutant emission during cooking activities. J. Hazard. Mater. 188, 443–454.