Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

סלט טאבולה קוסקוס וטחינה

מאת: כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: נופר בוגנים

PassoverFocus_IN

מנה נפלאה ומזינה של סלט טאבולה רענן וטעים, עם קוסקוס מלא ובתיבול של טחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת ולאירוח משפחתי. בתיאבון!

 

מצרכים:

1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה

1 בצל

3 מלפפונים

2 פלפלים אדומים

2 צנוניות פרוסות דק

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור נענע

צרור שמיר

חופן אגוזי מלך

 

לרוטב הטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה"

1 כף שמן זית

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.
  2. קוצצים את עשבי התיבול.
  3. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.
  4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.
  5. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.
  6. יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.

המתכון באדיבות חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו