PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

3 הצעדים להשתחררות מעצירות

מאת: - נטורופתית להרזיה טבעית ואורח חיים בריא ומשוחרר מדיאטות
כ-20% מהאוכלוסייה סובלים מעצירות כרונית. איך מגדירים עצירות? מה הסכנות שבה? איך זה יכול להיות קשור להשמנת יתר, כאבי ראש ואקנה? ומה הפתרונות לכך? הכל בכתבה שלפניכם

צילום: 123RF

תרימה_מגנזיום_בתוך כתבה

עצירות כרונית מוגדרת כמצב מתמשך שבו אין התפנות יומיומית של המעיים, כלומר הרבה פסולת ורעלים מהמזון המעוכל מצטברים במעיים ונספגים חזרה אל מחזור הדם. במצב כזה, הגוף לא מצליח לפנות רעלים בקצב הרצוי והם מצטברים.

הגוף החכם שלנו מנסה לשמור עלינו ולכן הוא מאכסן את הרעלים האלו ברקמת השומן שלנו. פעולה זו מונעת מחלק מהרעלים להזיק לנו באופן מידי מצד אחד, אך מצד שני היא מקשה עלינו מאוד לרדת במשקל, כי הגוף שואף לשמור על רקמת השומן הזו. (נקודה למחשבה: כשבוחרים לאכול מזונות שומניים מן החי, בואו נבין מה יכול להיות מאוכסן בשומן הזה).

השפעת הרעלים על מערכות הגוף

למרות מאמציו האדירים של הגוף להגן עלינו, אם לא נתפנה בצורה סדירה, עומס הרעלים ישפיע על המערכות השונות:

מערכת החיסון – יכולה להיות נטייה מוגברת לאלרגיות והידבקות במחלות שונות.

המוח ומערכת העצבים – תיתכן נטייה למצבי רוח משתנים, דכדוך וערפול מחשבתי.

מערכת העיכול – תחושת נפיחות, כבדות, נטייה לסבול מכאבי בטן וגזים.

העור – כחלק מהניסיון של הגוף להיפטר מהרעלים, תיתכן התפרצות של פצעונים/אקנה או החמרה של המצב, אם הוא כבר קיים.

כמו כן, עצירות מתמשכת יכולה לגרום לכאבי ראש, ירידה באנרגיה ועייפות, ירידה ביכולת ספיגת נוטריינטים (חומרי המזון החיוניים) מהמזון וכתוצאה מכך חסרים תזונתיים.

הגישה הטבעית אומרת שאין טעם לטפל באופן נקודתי בסימפטומים הללו, אלא להבין שהסימפטומים מאותתים לנו על בעיה עמוקה יותר ויש צורך לתקן את המצב מיסודו.

אז איך יוצאים מזה? הנה 3 הצעדים

1. לנקות את הפסולת

הדבר הראשון הוא לשחרר את זה! 9 ההרגלים שלפניכם יעזרו לפנות את מה שתקוע ולנקות את הגוף מהרעלים שהצטברו. בתחילת הדרך כדאי לאמץ את רוב ההרגלים כדי לתת 'דחיפה' למערכת העיכול.

 

תאנים עוזרות לשחרר עצירות

צילום: unsplash

 

2. לשקם ולחזק את פלורת המעיים

יש חשיבות רבה בחיזוק אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים לשחרור העצירות. אפשר לקחת תוסף פרוביוטיקה או לצרוך באופן קבוע מזונות מותססים כמו יוגורט מאגוזים, כרוב כבוש בייתי. קראו עוד על שיקום פלורת המעיים

2. אורח חיים מונע עצירות

להפחית או להימנע מהמזונות והמשקאות המזיקים במיוחד : מזונות מעובדים, סוכר לבן, ממתיקים מלאכותיים, קפאין, אלכוהול, מזון מטוגן, מוצרי חלב, חלבון מן החי.

להרבות במזון טבעי ושלם: ירקות ופירות רצוי אורגניים (נשאף להפחית רעלים חיצוניים), בכל הצבעים ובמיוחד ירקות ירוקים, פירות בשלים, קטניות, דגנים מלאים ללא גלוטן כמו קינואה, בטטה, שומנים טובים כמו טחינה (שומשום), אגוזים טבעיים מכל הסוגים, שקדים, אבוקדו, שמן זית, קוקוס.

ללמוד צירופי מזון נכונים: הפרדת פחמימות מחלבונים, פירות על קיבה ריקה בלבד – כדי להקל על העיכול ולעזור בפירוק טוב של המזון.

לא לשתות מים יחד עם הארוחה, כדי לא לדלל את מיצי הקיבה ובכך להפריע לאנזימי העיכול. כדאי לשתות כחצי שעה לפני הארוחה וכ- 45 דקות לפחות אחריה.

להיות פעילים.

לסיכום, עצירות איננה גזירת גורל. לתזונה ולאורח החיים יש את היכולת לעזור ולשפר את המצב, את ההרגשה ואת הבריאות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו