תחליפי ביצה במתכונים
המצב במדינה מוביל למחסור במצרכים שונים ברחבי הארץ, ובין היתר גם למחסור בביצים.
מי שעבר לתזונה טבעונית כבר יודע כי יש מה לעשות בכל הנוגע להשלמת הערך התזונתי שאנו מקבלים מהביצים.
הרכיב העיקרי שהביצה תורמת לנו הוא חלבון.
בנוסף היא מכילה גם שומנים, מינרלים וויטמינים.
מצד שני, ישנו קשר בין צריכת ביצים לבין עלייה ברמת כולסטרול LDL (הכולסטרול הרע).
כמו-כן נמצא קשר בין צריכה מוגברת של ביצים למחלות שונות.
בעוד ישנם מזונות כמו סלט ביצים, שקשוקה או חביתה, בהם הביצה היא הרכיב המרכזי, ברוב המתכונים משמשת הביצה כ"דבק" המחבר בין הרכיבים.
במקרים אלה מומלץ להחליף אותה באחת מהאופציות הבריאות הבאות:
תחליפי ביצה במתכונים
- כף זרעי צ'יה + שליש כוס מים
- כף פשתן טחון + 3 כפות מים
- ¼ כוס טופו משי מפורר
- כף קמח קטניות (עדשים כתומות/סויה/חומוס וכד') + 3 כפות מים
- 3 כפות טחינה גולמית מלאה + 2 כפות מים
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור + כף מים (לא מתאים לחולי סוכרת)
מתכוני בריאות טבעוניים ללא ביצים מתוך האתר:
אז בין אם אתם מקפידים על אורח חיים טבעוני, מנסים להפחית את צריכת הביצים או פשוט חווים מחסור בביצים, עכשיו אתם יודעים שאפשר להתענג על שפע של מתכונים גם בלעדיהן!