תה לבנדר
מאת: הוצאת פוקוס בע"מ
- הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
תה זה מסייע למערכת העיכול ומחזק את הכבד.
המתכון לקוח מתוך הספר האנציקלופדיה של המיצים – מתכוני מיצים לבריאות וחולי, בהוצאת פוקוס.
השימוש הוא בצמחי מרפא מיובשים.
למתכוני תה קודמים מתוך הספר:
תה זנגביל להמרצת מחזור הדם ומערכת העיכול
מתכון לתה לבנדר
מצרכים:
כפית פרחי לבנדר
2 כפיות עלי מליסה רפואית
כפית פרחי קמומיל גרמני
כפית פסיפלורה
הוראות הכנה:
הכניסו לקופסת פח אטומה או לצנצנת כהה את המליסה, הלבנדר, הקמומיל והפסיפלורה.
ערבבו ואחסנו במקום קריר, יבש וחשוך.
להכנת תה, כתשו כמות קטנה מהתערובת עד שתתקבל אבקה.
השתמשו ב-1 כפית (5 מ"ל) מהאבקה לכל 1 כוס (250 מ"ל).
הכניסו לקומקום תה מחומם מחרס, הוסיפו עוד 1 כפית (5 מ"ל) מהתערובת ושפכו מים רותחים על צמחי המרפא.
כסו את הקומקום והכניסו פקק לפיה.
השרו למשך 15 דקות וסננו לספלים.
רוצה פרטים נוספים על הספר?