Briaa_Nov_Fly
sujok_Fly

תבשיל כתום

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
Barimax_Calcimax_IN

חומרים:

בצל גדול קצוץ
2 בטטות קטנות חתוכות לריבועים
2-3 גזרים חתוכים קטן
פרוסת דלעת חתוכה לריבועים
פרוסת דלורית חתוכה לריבועים
כוס עדשים אדומים
כמה שיני שום קצוצות
תבלינים: מלח, פלפל, צ'ילי
עלים ירוקים קצוצים (מה שאוהבים ויש)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן זית.
כשהוא מזהיב מוסיפים את התבלינים ומערבבים קצת.
מוסיפים את הכתומים ומערבבים טוב דקה- שתיים.
מוסיפים את העדשים ומים שיכסו את הכל. כאן אפשר לשחק עם כמות המים לתוצאות סמיכות או דלילות יותר.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים עד שהכתומים רכים.
לקראת הסוף מוסיפים את השום הקצוץ.
אחרי שסוגרים את האש מוסיפם את העלים הירוקים הקצוצים:
נענע ומנטה לתחושת קרירות ורעננות. הולך מעולה עם תוספת יוגורט לתבשיל.
בזיליקום או פסטו יתנו טעם ארומטי מיוחד. אפשר הוסיף קצת שמנת חמוצה או מתוקה, או מעט גבינת שמנת.
פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק הולכים מעולה עם טחינה בתבשיל.
בקיצור- לפי החשק ומה שכייף לכם באותו היום.
אפשר גם להוסיף סוגי אגוזים שונים, צימוקים ועוד.

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו