תבשיל בטטה וזוקיני
מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
1 גזר מגורר
2 שיני שום פרוסות / כתושות
כרישה בינונית פרוסה דק
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 זוקיני
1 כף כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית אבקת מרק
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במעט שמן זית לטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף. להוסיף גזר ושום ולטגן עוד 2 דקות תוך בחישה.
2. להוסיף את הכרישה, הבטטות והזוקיני ולערבב.
3. בקערה קטנה לערבב 1/4 כוס מים רותחים, להוסיף כף כורכום, 1/2 כפית כמון, כפית אבקת מרק, כפית פפריקה אדומה, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. להוסיף את התערובת לתוך הסיר ולערבב .
5. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל במשך כ – 25 דקות או עד שהירקות רכים.
מדוע חשוב להוסיף כורכום למתכון?
לאתר של ליה שומרון