תבשיל אפונה וכרוב
מאת: המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
קטניות, כמו אפונה, מכילות סיבים תזונתיים, המסייעים לתחושת שובע מתמשכת.
בנוסף, הן עשירות במינרלים וויטמינים חיוניים ונהדרות במגוון תבשילים חמים, שכיף להתענג עליהם בימי החורף הקרים.
אם אתם מקפידים על כמות הפחמימות, שימו לב שהמתכון הבא לתבשיל אפונה וכרוב מתאים ל-3 מנות, כאשר כל מנה שווה למנת פחמימה.
למתכוני אפונה נוספים:
תבשיל אפונה וכרוב
מצרכים:
400 גרם (חצי שקית) אפונה קפואה
חצי כרוב גדול
בצל גדול
כוס רותחת של ציר מרק ירקות
כף שמן זית
פלפל שחור טחון ומלח, לפי הטעם
הוראות הכנה:
פורסים לפרוסות דקות את הבצל ומטגנים אותו בשמן זית בסיר רחב, עד שמשחים.
שוטפים את הכרוב, חותכים אותו לרצועות דקות ומוסיפים לסיר.
מאדים עד שיורד הנפח.
מוסיפים לסיר את האפונה והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים גם את ציר המרק הרותח, ומביאים לרתיחה שנייה.
מבשלים למשך כ-20 דקות נוספות עד שהנוזלים מתאדים.