Nikui_Fly
Nadar_Fly

שטרודל טבעוני מפנק

Nikui_IN

מתכון לשטרודל תפוחים חגיגי, עם חמוציות ואגוזים.

 

מצרכים

1 בצק עלים מצונן "שמרית" (300 גרם)

4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות

1 כף נטורינה1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר חום (100 גר')

 

לציפוי:

1 כף שמן

1/2 כפית סוכר חום

1/2 כפית אבקת סוכר וקינמון

 

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.

2. מניחים במחבת את הנטורינה, התפוחים והסוכר. מערבבים ומוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים. מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים. מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.

3. פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומניחים את המלית בנדיבות.

4. מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.

5. מושחים את הגלילה בשמן ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מזהיב.

7. מגישים עם אבקת סוכר מעל.

המתכון באדיבות חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה המובילה בישראל. המתכון מבצק עלים מצונן ומרודד מוכן לאפייה של "שמרית", הנשמר במקרר ומוכן לשימוש מיידי ללא צורך בהפשרה. סדרת הבצקים המצוננים של שמרית כוללת בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה המשמש כבסיס לפיצה ובצק פריך לעוגיות ומאפים מתוקים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו