Nikui_Fly
Nadar_Fly

רוא גרנולה בר

מאת: מוריה אגמון
זמן קריאה: 2 דקות
himalayaKrem_IN

זוהי מחווה של אור לגרנולה בר של פעם. הגרנולה בר-אור הוא שדרוג רציני – מספק טונות של אנרגיה, מאוד מזין, מאוד משביע, וממש טעים!! הוא מכיל מגוון עצום של מינרלים, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים. הוא מרוכז ולכן מאוד ממלא ואנחנו אוכלים אותו בכמויות ממש קטנות. הפלוס האחרון והחשוב שלו – קל, פשוט ומהיר להכנה!! זה בר של שפע! תכינו ותבינו. אפשר כמובן ליצור משחק אינסופי עם האגוזים והגרעינים, להוסיף אגוזים שלא נמצאים במתכון (פיסטוקים, מקדמיה, מלך) ופירות יבשים כאוות נפשכם (תאנים, משמשים, בננות, אננס, מנגו, אוכמניות)

מילה אחרונה כמעט.. חשוב שתקפידו על פירות מיובשים טבעיים ו/או אורגנים. הוא נהדר גם בלי רוטב השוקולד.

 

החומרים:

מתאים למגוון של תבניות מרובעות ומלבניות

 

לבר:

40 גרם (1/4 כוס) שקדים טבעיים

30 גרם (1/4 כוס) פקאן טבעי

40 גרם (1/4 כוס) גרעיני דלעת טבעי

70 גרם (1/2 כוס) גרעיני חמנייה טבעי

30 גרם (1/2 כוס) קוקוס פלייקס טבעיים ואורגניים

20 גרם (כ-6 יחידות) אגוזי ברזיל טבעיים

40 גרם (1/4 כוס) שומשום מלא טבעי

20 גרם (2 כפות) זרעי פשתן

20 גרם (2 כפות) זרעי צ'יה

35 גרם (1/4 כוס) זרעי המפ (אופציונאלי, לא ניתן להשיג בארץ)

30 גרם (1/4 כוס) קקאו ניבס נא

25 גרם (2 כפות) צימוקים

130 גרם (7-10 יחידות) תמרים מג'הול אורגנים

100 גרם (1/3 כוס) נקטר קוקוס

 

רוטב שוקולד לציפוי – אופציונאלי:

60 גרם (4 כפות) שמן קוקוס אורגני לא מזוכך בכבישה קרה

24 גרם (4 כפות) אבקת קקאו נא

50 גרם (2.5 כפות) מייפל טהור

5-10 גרם (1-2 כפיות) תמצית וניל טהורה

 

אופן ההכנה:

  1. טחנו במטחנת תבלינים את הפשתן, הצ'יה וחצי מכמות השומשום.
  2. הוסיפו למעבד המזון את התערובת שטחנתם יחד עם השקדים, הפקאן, גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה, קוקוס פלייקס, אגוזי ברזיל, זרעי המפ, יתרת השומשום, קקאו ניבס וצימוקים.
  3. טחנו טחינה קצרה לקבלת תערובת גסה.
  4. הוסיפו למעבד המזון את התמרים, נקטר הקוקוס ותמצית הווניל.
  5. המשיכו לטחון רק עד לערבוב מלא. אל תגיעו למצב של טחינת יתר שכן על התערובת להישאר יציבה ולא שומנית.
  6. שטחו את התערובת בתבנית מלבנית או מרובעת לבחירתכם, המצופה בנייר אפייה.
  7. הכניסו למקפיא להתייצבות של כחצי שעה.
  8. הוציאו מהמקפיא, חלצו מהתבנית וחתכו למלבנים או מרובעים קטנים.
  9. במידה וברצונכם להוסיף את רוטב השוקולד הכינו את השוקולד: המיסו את שמן הקוקוס בקערה מעל סיר עם מים חמים (באן מארי), הורידו את הקערה מהסיר וטרפו פנימה אבקת קקאו, מייפל ווניל, ערבבו עד למרקם שוקולד חלק.
  10. זלפו על הברים או טבלו אותם ברוטב השוקולד והכניסו למקפיא להתייצבות.

 

אחסון: בקופסה אטומה במקרר למספר שבועות או במקפיא למספר חודשים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו