Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

קרקרים ביתיים מ מ כ ר י ם  - וזה בדוק!

מאת: - סדנאות מעשיות, הרצאות מעולות ואימונים למשפחה בנושא אורח חיים בריא
Jeliat_In

זמן יש בשפע, מוצרים אפשר להזמין. לחם אולי נמאס לאכול, אז יש לי עבורכם קרקרים לערבב ולשגר לתנור- עם עבודה קטנה לילדים.

מכיוון שאין פה מכשירים חדים או מסוכנים, זה יכול להיות נהדר עם ילדים בכל גיל, ללמוד קצת על "דק" ועל "עבה", לדבר על מרקמים, ובעיקר ללמוד סבלנות מהי.

אם יש לנו רבע שעה ונרצה לגוון עם קרקרים קראנצ'ים מקמח מלא ושלל גרעינים בריאים – זה המתכון עבורכם.

 

מרכיבים

1 כוס קמח כוסמין או שיפון מלא

1 כוס שיבולת שועל דקה (גם עבה הולך)

שלושת רבעי כוס זרעי פשתן

חצי כוס גרעיני דלעת או חמנייה או ערבוב בין השניים

חצי כוס שומשום (לכן על מלא בבקשה)

כפית זעתר

כפית מלח

 

תהליך הכנה:

ערבבו את כל היבשים. כעת הוסיפו 400 מ"מ מים מהברז ו 3 כפות שמן זית. ערבבו. אם דליל מידי- חכו 5 דק. אם סמיך- עוד רבע כוס מים.

עכשיו מגיע הקטע ה"קשה": כמות זו מספיקה ל 3 תבניות תנור. זה חשוב כדי שיצאו קרקרים קריספיים במיוחד. אם אין לכם 3 תבניות- הקטינו כמות בחצי וקבלו תבנית וחצי!

אם עד עכשו הילדים לא אתכם, זה זמן טוב לקרוא להם ולתת להם לשטח עם כף, דק דק על שלוש תבניות תנור מצופות בנייר אפייה, עד שרואים את תחתית התבנית. ככה דק.

להכניס לתנור ל 15 דק על חום 170. בשלב זה ניתן להוציא ולחרוץ צורות. אני לא עושה את זה, אבל תלוי בצורה הגאומטרית אותה אתם אוהבים לנשנש…(אוף עוד לא מוכן???)

נחזיר חזרה לתנור לעוד 50-60 דק של אפייה על חום נמוך של 150

להוציא, לשבור לחתיכות ולשמור בכלי אטום.  לא יישמר הרבה כי כולם יטרפו את זה. אתם תראו…

צרו קשר עם איריס גרינשפון



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו